1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sbs Öncesi Adana'da Düğün Ve Nişanlar Yasaklandı
Sbs Öncesi Adanada Düğün Ve Nişanlar Yasaklandı

Sbs Öncesi Adana'da Düğün Ve Nişanlar Yasaklandı

Adana Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, hafta sonu yapılacak Seviye Belirleme Sınavı ile Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı sonuna kadar düğün, nişan ve sünnet gibi gürültüye neden olacak tüm aktivitelerin yasaklandığını söyledi.

A+A-

Adana Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, hafta sonu yapılacak Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) sonuna kadar düğün, nişan ve sünnet gibi gürültüye neden olacak tüm aktivitelerin yasaklandığını söyledi.

Sınavlar öncesinde yazılı bir açıklama yapan Selamet, ortaöğretim kurumlarına geçiş çerçevesinde 8. sınıflar için SBS’nin Cumartesi; 5, 6,7, 9, 10 ve 11. sınıflar için PYBS’nin ise pazar günü saat 10.00’da başlayacağını hatırlattı.
Sınavların daha sağlıklı ve güvenli biçimde yapılabilmesi için İl Bölge Bina Yürütme Kurulu’nca gerekli tedbirlerin alındığını aktaran Selamet, polisin sınav yapılacak binalarda ve yakın çevresinde sınav öncesi, süresi ve sınav sonrası için her türlü güvenlik önlemlerini aldığını vurguladı. Selamet, sınav mahallinde meydana gelebilecek olaylara anında müdahale etmek üzere belli noktalarda güvenlik birliklerinin bulundurulacağını ve hareket halindeki ekiplerin görev alacağını ifade etti.
Büyükşehir Belediyesi tarafından sınav yapılacak binaların çevresinde semt pazarı, oto pazarı, yol yapım-bakım ve onarım çalışmaları ile inşaat faaliyetlerine izin verilmeyeceğini bildiren Mehmet Ali Selamet, “Sınavdan bir gün öncesinde ve sınavın bitimine kadar korna sesi, düğün, nişan, sünnet gibi gürültü kirliliğine neden olabilecek aktiviteler engellenmiştir.” dedi.
Öğrencilerin sınav merkezine zamanında ulaşabilmeleri için belediye ve özel halk otobüsleri ile minibüslerin erken saatte ve düzenli olarak çalışmaları konusunda gerekli uyarıların yapıldığını dile getiren Milli Eğitim Müdürü, “Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin sınavlarda daha başarılı olabilmeleri amacıyla tüm vatandaşlarımızın daha duyarlı olmaları ve gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz.” şeklinde konuştu
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.