1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Seçimle gelen seçimle gitmeli!..
Seçimle gelen seçimle gitmeli!..

Seçimle gelen seçimle gitmeli!..

Aydın Menderes’in eşi Ümran Menderes, Gezi Parkı olayları ile başlayan eylemlerin şiddete dönüşmesini yanlış bulduğunu ifade etti!

A+A-

Adnan Menderes’in idam edilmesini Türkiye için bir 'ayıp' olarak nitelendiren Menderes, “Seçimle gelen seçimle gitmeli.” dedi.

Gezi Parkı olayları ile başlayan ve yurt geneline yayılan sokak olayları hakkında başlatılan soruşturma sürüyor. Bir taraftan da olayların arka planında ne olduğu tartışılıyor. Olaylar hakkında Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) değerlendirmelerde bulunan Ümran Menderes, provokasyona gelinmemesi yönünde uyarılarda bulundu. Belediye meclisinde söz konusu bölgede yapılacak çalışmaya ilişkin yapılan oylamayı ve CHP’nin verdiği ‘evet’ oyunu da hatırlatan Menderes şöyle devam etti: “Bu oylama ile orada yapılması gerekenleri duyurmuşlar. Duymayan olmuş anlaşılan. Burada gençlerin bir hareketi gibi başladı ama olabilecekleri de o gençlerimizin düşünmesi gerekirdi. Farklı bir şeyler oldu. İstanbul’a da yazık oldu. Hala tedirgin insanlar. Bu bize yakışmadı. Pek de yol almıştı Türkiye. Güzel de gidiyordu her şey. Herkes demokrasi adına memnun olmadığı konuları, taleplerini, isteklerini dile getirmeli ama bunu dile getirirken de olabilecek yanlışlar da düşünülmeli.”

'İŞ ÇIĞIRINDAN ÇIKTI'

“İş çığırından çıktı” diyen Menderes, “Üzücü oldu, maddi manevi bize sıkıntı yarattı. Hem dışarıya karşı iyi olmadı, hem içeride huzursuz olduk. Çok da iyi gidiyordu. ‘Acaba ne oldu?’ dedik. Tabiî ki memnun olmayabilir insanlar; ama seçimle gelen seçimle gitmeli. Eğer iktidara bir itirazları varsa, en doğrusu bu olmalı. Bir takım şeylerden memnun bir takım şeylerden de memnun değilse vatandaş, onu da dile getirmeli ancak her şeyi iyi hesap ederek dile getirmeli. Yani oyuna gelmemeli.” ifadelerini kullandı.

Provokasyona karşı herkesin dikkatli olmasını isteyen Menderes, “Ülkemizden başka gidecek yerimiz yok. Ülkeye sahip çıkmak lazım. Gençler tepkilerini daha farklı göstermeli, tuzaklara düşmemek lazım. Değerlerimize sahip çıkalım. Yanlışlar olmuştur, üzücü olaylar olmuştur, bunlar bir daha yaşanmasın. Bunun içinde arkasında önünde ne vardır, onu bilemiyorum. Bakın neler oldu, yazık oldu. Paralar gitti, esnaflarımız zarar gördü. Bu yakışmadı. ‘Bize sorulmadan bu yapılmadı’ deniyor; sorulsun.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.