1. HABERLER

  2. EGELİ ETKİHABER

  3. Şehir parkının adı ne olacak?
Şehir parkının adı ne olacak?

Şehir parkının adı ne olacak?

Topbaş, “Şu anda şehir parkı için net bir isim üzerinde durmadık. Belki tarihi bir geçmişi olan, Mehmet Akif Ersoy’un da anılarının olduğu bu bölge Çırpıcı şekliyle geçebilir. Ama bunu daha sonra değerlendiririz. Önemli olan oradaki güzelliği ortaya çıkar

A+A-

Topbaş, “Şu anda şehir parkı için net bir isim üzerinde durmadık. Belki tarihi bir geçmişi olan, Mehmet Akif Ersoy’un da anılarının olduğu bu bölge Çırpıcı şekliyle geçebilir. Ama bunu daha sonra değerlendiririz. Önemli olan oradaki güzelliği ortaya çıkarmak. İstanbullularla bunu tartışırız. Öneriler gelir” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yapılacak parkla ilgili “Central Park” benzetmesine karşı çıkmıştı.

Erdoğan, “Niye Central Park? İstanbul'a Central Park yakışmaz. İstanbul'a bir şehir parkı yakışır. İlla birilerini taklit etmenize gerek yok. Birileri bizi taklit etsin, mesele budur" demişti.

KANAL İSTANBUL

Programda son dönemde tartışılan Kanal İstanbul güzergahıyla ilgili değerlendirmede bulunan Topbaş, “Kanal İstanbul, hükümete ait bir proje. O yüzden şu anda güzergahını söylemek istemiyorum. Zamanı geldiğinde gerekli açıklamalar yapılır” dedi.

'METROBÜS HATTI METRO OLACAK'

Topbaş, trafik sorununa yönelik, özel araçlıların trafikte mümkün olduğunca az dolaşmasını istediklerini, İstanbul’da günde 2 milyon kişinin raylı sistem kullandığını söyledi ve yeni bir metro sisteminin devreye gireceğini ifade etti.

Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “E-5 üstündeki metrobüs hattı artık metroya dönüşecek” dedi.

ULAŞIMA 28 MİLYAR YATIRIM

Topbaş, İstanbul’a yapılacağı yatırımların 60 milyar lirayı geçeceğini, bu tutarın 28 milyarının ulaşıma yönelik olduğunu ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.