1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Sekiz bakana 45’er bin TL maaş ödemesi
Sekiz bakana 45’er bin TL maaş ödemesi

Sekiz bakana 45’er bin TL maaş ödemesi

Maliye Bakanlığı, 7 Haziran seçimlerinde, milletvekili olamayan ancak halen kabinede yer alan üç dönemlik sekiz bakanın maaş sorununu çözdü.

A+A-

Maliye, sekiz bakanın hesabına, “dışarıdan bakanlık” formülüyle 15 Haziran’dan itibaren alamadıkları yaklaşık 45 bin liralık maaşlarını yatırdı.

7 Haziran seçimlerinden sonra, Ak Parti’den üç dönem milletvekilliği yaptıkları için Meclis’e “vekil” sıfatıyla giremeyen ancak hükümet kurulamadığı için 3 aydır Bakanlar Kurulu’nda yer alan Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Ali Babacan, Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji Bakanı Taner Yıldız, Tarım Bakanı Mehdi Eker, Gümrük Bakanı Nurettin Canikli ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik 15 Haziran’dan itibaren maaş alamıyordu. Bakanların görevde oldukları halde maaş alamamaları ise espri konusu olmuş, bakanlardan bazıları, kendileriyle aynı durumdaki Çalışma Bakanı Çelik’e “Angarya, anayasaya göre suç değil mi? 1,5 aydır maaş almadan çalışıyoruz. Bir el at” demişti..

Bakanların “maaş sorunu”, Maliye Bakanlığı’nın görüşü ile çözüldü. Maliye, sekiz bakana milletvekili olmadan, dışarıdan kabineye giren bakan formülüyle maaş ödenebileceğini kaydetti. Böylece bir önceki hükümette milletvekili olmadığı halde Dışişleri Bakanı olan Ahmet Davutoğlu ve 2013’te İçişleri Bakanı olarak atanan Efkan Ala gibi sekiz bakana da maaşları bakanlık bütçesinden ödendi. Sekiz bakana üç aylık maaş tutarı olarak yaklaşık 45 bin lira ödendiği öğrenildi. (milliyet)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.