1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Selam' Filminden Etkilenen Öğrenci, Afrika’ya Kuyu Açtırmak İçin Çalışıyor
Selam Filminden Etkilenen Öğrenci, Afrika’ya Kuyu Açtırmak İçin Çalışıyor

'Selam' Filminden Etkilenen Öğrenci, Afrika’ya Kuyu Açtırmak İçin Çalışıyor

Adana’da izlediği 'Selam' filminden etkilenen ilköğretim öğrencisi 9 yaşındaki Cansu Özenbaş, Afrika’ya kuyu açtırmak için kampanya başlattı.

A+A-

Adana’da izlediği 'Selam' filminden etkilenen ilköğretim öğrencisi 9 yaşındaki Cansu Özenbaş, Afrika’ya kuyu açtırmak için kampanya başlattı. Elinde kumbarasıyla gerekli olan yaklaşık 12 bin lirayı toplamak için sınıf arkadaşlarından ve öğretmenlerinden destek isteyen Özenbaş, gözyaşlarıyla büyüklerinden yardım istedi.

Dervişler İlköğretim Okulu 3-A sınıfında okuyan Cansu Özenbaş, geçtiğimiz günlerde ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte izlediği yurt dışındaki Türk okullarında görev yapan öğretmenlerin kahramanlıklarını anlatan Selam filminden etkilenerek Afrika'ya kuyu açmaya karar verdi. Kumbarasıyla dolaşan Özenbaş’a öğretmenleri de büyük destek veriyor. Selam filmini izledikten sonra Afrika’daki çocukların su bulamadıkları için hayatını kaybettiğini gördüğünü aktaran Özenbaş, “Afrika’daki insanların çok aç olduğunu gördüm buna dayamadım. Çok şükür biz istediğimiz her şeyi yiyebiliyoruz. Onların ise içecek suları bile yok. Lütfen, onlara yardım edelim. Onlar pis suları içmek zorunda kalıyor. Belki onlar bizim yerimizde olsaydı her şeylerini bizimle paylaşırlardı. Nasıl gönlümüz el verebilir onların bu durumlarına.” diyerek gözyaşlarıyla herkesi kampanyasına destek olmaya çağırdı.

Okul Müdürü Cengiz Karaman ise öğrencilerinin kararını desteklediklerini belirterek, “Kızımızın böyle bir kampanya düşünmesi bizi sevindirdi. Elimizden geldiği kadar kendisine yardımcı olacağız.” dedi.
CİHAN

'Selam' filminden etkilenen öğrenci, Afrika’ya kuyu açtırmak için çalışıyor

'Selam' filminden etkilenen öğrenci, Afrika’ya kuyu açtırmak için çalışıyor

'Selam' filminden etkilenen öğrenci, Afrika’ya kuyu açtırmak için çalışıyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.