1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Selçuklu Türkiye'nin En Temiz İkinci Şehri Oldu
Selçuklu Türkiyenin En Temiz İkinci Şehri Oldu

Selçuklu Türkiye'nin En Temiz İkinci Şehri Oldu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çevreyi korumak için en fazla yatırım ve denetim yapan belediyeler ile en temiz üretim yapan organize sanayi bölgelerini belirledi.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çevreyi korumak için en fazla yatırım ve denetim yapan belediyeler ile en temiz üretim yapan organize sanayi bölgelerini belirledi. Bakanlığın düzenlediği 'Temiz Türkiyem Yarışması'nda büyükşehir, ilçe belediyeleri kategorisinde Selçuklu Belediyesi Türkiye ikincisi olarak çevre beratı aldı.

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca, çevreyi korumak için en fazla yatırım ve denetim yapan belediyeler ile en temiz üretim yapan organize sanayi bölgeleri belirlendi. Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışmada Selçuklu Belediyesi, 'Türkiye’nin En Temiz Şehri Yarışması’nda' büyükşehir ilçe belediyeleri kategorisinde Türkiye ikincisi olarak çevre beratı aldı.

    'Temiz Türkiyem' sloganı ile başlatılan yarışmada Büyükşehir, ilçe belediyeleri 'Atık ve atık su yönetimi, hava kalitesi, iklim değişikliği, eğitim ve bilinçlendirme' başlıklarında değerlendirildi. Değerlendirmeler sonucu Konya’daki belediyeler arasından birinci olan Selçuklu Belediyesi, iller arasında da Türkiye ikincisi oldu. Yer altı çöp konteyneri, ambalaj, karton kutu, kağıt, metal, cam, plastik ve pil gibi atıkların geri dönüşümü, atık sıvı yağların toplanması, bayat ekmek toplama gibi projeleri Konya’da hayata geçiren Selçuklu Belediyesi’nin çevreye olan duyarlılığı, aldığı bu ödülle tescillendi. Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi’nde yapılan ödül töreninde Selçuklu Belediyesi adına ödülü Başkan Vekili Ahmet Apalı aldı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.