27 Aralık 2025
Altın 6251.616
BIST 11294.37
Dolar 42.8797
Euro 50.4894
Sterlin 57.8663
Ankara 3°C

Selimiye Camisi'nde şükür kurbanı kesildi

Selimiye Camisi'nde şükür kurbanı kesildi
Türk - İslam mimarisinin mihenk taşı Selimiye Camisi'nde cuma namazı öncesi şükür kurbanı kesildi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında 16 Mart'ta cemaatle vakit ve cuma namazlarının kılınmasına ara verilen Selimiye Camisi'nde, bugün kılınacak cuma namazı öncesi 3 koç kurban edildi. 

Edirne Müftü Yardımcısı Hüseyin Okuş'un okuduğu duanın ardından kesilen kurbanlar, Türkiye Diyanet Vakfı görevlilerince ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

İl Müftüsü Emrullah Üzüm, Edirne'de de bütün müftülüklerde olduğu gibi şükür kurbanı kestiklerini söyledi.

Cami görevlileri ve cemaatin katkılarıyla Selimiye Camisi'nin bahçesinde 3 kurban kestiklerini belirten Üzüm, şöyle konuştu:

"Çok büyük bir sevinç var. Cuma, öğlen ve ikindi namazlarımız kılınmaya başlanacak. Vatandaşımız büyük bir heyecanla, sevinçle dua ediyor ve şükrediyor. İnşallah şükürlerimiz ve dualarımız kabul olur da bu hastalığı kısa zamanda ülke ve insanlık olarak atlatırız. İstanbul'un fethinin yıl dönümü de bugüne denk geldi. Onun için de ayrı bir fetih mutluluğu var. Bunlar da gönüllerin fethine vesile olur inşallah."

AA

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir