1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Şentop:hala Eski Türkiye Anlayışıyla Siyaset Yapan Siyasetçiler, Gazeteciler Var
Şentop:hala Eski Türkiye Anlayışıyla Siyaset Yapan Siyasetçiler, Gazeteciler Var

Şentop:hala Eski Türkiye Anlayışıyla Siyaset Yapan Siyasetçiler, Gazeteciler Var

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye’nin bir önceki Türkiye olmadığını belirterek, hala eski Türkiye’nin anlayışlarıyla siyaset yapan siyasetçiler, köşe yazarları, gazeteci ve iş adamları olduğunu söyledi.

A+A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye’nin bir önceki Türkiye olmadığını belirterek, hala eski Türkiye’nin anlayışlarıyla siyaset yapan siyasetçiler, köşe yazarları, gazeteci ve iş adamları olduğunu söyledi.

    Yozgat ve Sivas illerini kapsayan AK Parti 4. Bölge Seçimleri Toplantısı Yozgat’ta yapıldı. Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Yozgat ve Sivas İl teşkilatı üyeleri katıldı.

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop, Toplantıda yaptığı konuşmada başkanlıklarının bölge toplantılarından 22.’sini Yozgat’ta yaptıklarını, Sivas ve Yozgat teşkilatının seçimlerine yönelik çalışmalarını değerlendireceklerini belirtti.

    Tüm inanların Berat gecesini tebrik eden Şentop, "AK Parti'nin seçim startını verdi. Diğer partiler daha seçimlerin ne zaman olacağından bile haberdar değil. Farkında değiller. Bunların buna yönelik bir çalışmaları yok. Bizim açımızdan seçim startı diye algılanıyor. Mart ayından beri bizim bu toplantılarımız seçim standardı olarak algılandı. Bu böyle anlaşıldı ya doğrudur. Biz diğer partilerle kendimizi mukayese etmeyiz. Biz seçimlerden bir yıl öncesinden çalışmalarımızı başlatmışız. Biz onlar gibi seçimlere bakmıyoruz. Bizim gözümüzde seçimler belli bir tarihte sandık kurulup kişilerin oylarını sandığa attığı günden, dönemden ibaret değil." dedi.

    Seçimleri milletimin fikrini, görüşünü kanaatini, görüşünü açıkladığı diliyle ikrar ettiği bir dönem olarak gördüklerini belirten Şentop, "Bu dil ile ikrarın gerisinde bir görüş oluşturma kanaati var. Daha önceden oluşmuş bir kanaati ortaya koymuşuz. Biz milletimizin kalpten itibarine, bize muhabbetine desteğine talibiz. Bu açıdan hamdolsun Türkiye ve hatta dünyada hiçbir partiye nasip olmayacak derecede bir kabule itimada sahibiz. AK Partiye oy vermediği halde ümidini AK Parti'ye bağlayanın sayısı daha fazla. Bunu diğer partilere oy verenlerde görüyoruz. Hatta partililerin yetkilileri de bunu söylüyor. Bir partinin milletvekili Meclis'te çözüm süreci ile ilgili bu sorunu Sayın Başbakan çözer demişti. Partin var milletvekilisin siz çözün. Onlar çözemez. Ama itimadı var. Bunu seçim döneminde de görüyoruz. CHP ve MHP’ye oy vereceğini söyleyen bazı insanlar AK Parti'nin iktidar olacağını bildiklerini AK Parti'nin iktidar olması gerektiğini düşündüklerini ortaya koyuyorlar. Milletimizin kalp ile tasdiki gönüldeki AK Parti sandıktakinden daha kuvvetli. Böyle bir destek başka bir partiye nasip olmamıştır." diye konuştu.

    1999 seçimlerinde parlamentoya giren partilere bakıldığında Demokratik Parti 2002 yılında yüzde 2, MHP yüzde 17’lerden barajı aşamadığını hatırlatan Şentop, "Anavatan Partisi gibi diye bir parti vardı. Hükümet ortağı idi yok. Doğru Yol Partisi kalmadı. Milletimizin 1999’da verdiğini 2002 yılında terk etmiş. Demek ki bu destek konjektürel bir destek. Geriye dönüp Türkiye’ye baktığımızda seçim sonuçlarına baktığımızda milletimizin hep o günün şartları içerisinde bir takım korkularla, aldatmalara cevaben oyunu vermiş. Daha sonra fikir değiştirmiş. AK Parti için bu böyle değil. 2002 yılında görüyoruz, 2007 yılında artırmış. Referandum, mahalli seçimler var. Üst üste AK Partiye olan desteği hem teyit etmiş hem de güçlendirmiş. Bunun için AK Partinin seçimlere bakışı sadece seçim günü sandıkta olarak seçimleri görmek değil. Biz milletimizle sürekli görüşerek milletimizin desteğini arkamızda hissederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu bakımdan biz seçim stardı vermiyoruz. Sadece seçim bakış açısıyla yapmış olduğumuz çalışmaları teşkilat yapımızı gözden geçiriyoruz." şeklinde konuştu.

    AK Parti'ye olan teveccühün aratarak devam ettiğini söyleyen Şentop, "Biz bu siyaset anlayışında Türkiye’yi de değiştirdik. Aslında Türkiye bir öncesinin Türkiye’si değil. Eski Türkiye değil. Hala eski Türkiye’nin anlayışlarıyla siyaset yapan siyasetçiler, köşe yazarları, gazeteci ve iş adamları var. Onlar artık geride kaldı. Bugün Türkiye’de hala eski Türkiye’nin zihniyet dünyasıyla hareket etmiş insanların grubu böyle. Ne kadar uyuduklarının farkında değiller. Ellerindeki, dillerindeki kavramların iddiaların geçersiz hale geldiğinin farkında değiller. Hala o siyasetlerle Türkiye’de netice alacaklarını sanıyorlar." diye konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.