1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sevgi Evleri'nden Etkilenen Hayırsever, 1 Milyon 300 Liraya Bina Yapacak
Sevgi Evlerinden Etkilenen Hayırsever, 1 Milyon 300 Liraya Bina Yapacak

Sevgi Evleri'nden Etkilenen Hayırsever, 1 Milyon 300 Liraya Bina Yapacak

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde iki yıl önce bir bayram günü korunmaya muhtaç çocukların barındığı Sevgi Evleri'ni ziyaret eden ve çok etkilenen işadamı Murat Ercili, toplam 1 milyon 300 liraya mal olacak proje için protokol imzaladı.

A+A-

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde iki yıl önce bir bayram günü korunmaya muhtaç çocukların barındığı Sevgi Evleri'ni ziyaret eden ve çok etkilenen işadamı Murat Ercili, toplam 1 milyon 300 liraya mal olacak proje için protokol imzaladı. Arsası valilik tarafından tahsis edilen ve Türkiye'de ilk kez bir hayırsever tarafından yaptırılacak olan Sevgi Evi'nde spor sahaları ve sosyal donatı alanları yer alacak.

Bandırmalı hayırsever işadamı Murat Ercili tarafından ikişer katlı dört bloktan oluşan Sevgi Evleri yapılacak. Paşabayır Mahallesi'nde yapılacak olan ve 7 ayda bitirilmesi planlanan bina toplam 7 bin 500 metrekare alana sahip olacak. Sevgi Evleri projesinin yapımı için Balıkesir Valiliği'nde protokol imzalandı. İmza törenine Vali Ahmet Turhan, Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Ömer Yalım ve hayırsever Murat Ercili katıldı.

Törende konuşan Vali Turhan, sosyal sorumluluk kapsamında güzel bir projeye imza atacakların söyledi. Vali Turhan, dört blok halinde yapılacak olan Sevgi Evileri'nde bir adet 0-6, iki adet 7-12, ve bir adet 13-18 yaş gurubu çocukların nezih bir ev ortamında yetiştirilmelerini sağlayacak bir proje olduğunu bildirdi.

Türkiye'de ilk kez bir hayırseverin Sevgi Evi yaptıracağına dikkat çeken Vali Turhan, "İkişer katlı binalarda halı saha ve sosyal donatı alanları yer alacak. Bu evlerimizi ziyaret edip çocuklara dokunup etkilenmemenin imkanı yok. Biraz buna ihtiyacımız var. İnsanlarımızdan huzurevleri ve sevgi evleri için maddi bir beklentimiz yok. Vatandaşlarımızın sadece hafta sonlarında 1-2 saatlerini bu çocuklara ayırmalarını istiyoruz. Allah kimseyi annesiz, babasız etmesin. Oraya gittiğinizde göreceksiniz ki çocuklar bacaklarınıza sarılıyorlar. Tek istedikleri anne sıcaklığı ve baba şefkati. Bu manzarayı gördüğünüzde gerçekten etkileniyorsunuz. Hayırsever Murat Ercili'ye teşekkür ediyorum. İnşallah bunların devamı da gelecek. Çünkü eserler görüldükçe sayıları artacaktır. Bandırma ilçemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Diğer hayırsever vatandaşlarımıza da örnek olmasını diliyorum." dedi.

"PROJENİN İSMİNİ ÇOK BEĞENDİM"

Hayırsever Murat Ercili, binayı yapmaya karar verdikten sonra devletin kendilerine yer tahsis ettiğini söyledi. Emeği geçen herkese teşekkür eden hayırsever, "Projemiz toplam 1 milyon 300 liraya mal olacak. Proje içerisinde sosyal alanlar, oyun sahaları bulunacak. İki yıl önce Bandırma'da bir bayram günü Sevgi Evleri'ni ziyaret ettim. Ziyarette devletin böyle bir projesinin olduğunu öğrendim. Sevgi Evleri ismini ve projeyi çok beğendim ve anlamlı buldum. Bu ziyaret esnasında böyle bir proje yapmaya karar verdim. Çalışmalara başladık, kısmet bugüneymiş." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Turhan ve hayırsever Murat Ercili, hazırlanan protokol metnini imzaladı.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.