1. YAZARLAR

  2. Gülen AYDIN

  3. ‘Sevmeyi’ Öğrenmeliyiz!!
Gülen AYDIN

Gülen AYDIN

Yazarın Tüm Yazıları >

‘Sevmeyi’ Öğrenmeliyiz!!

A+A-

Önce ‘Sevmeyi’ Öğrenmeliyiz!

 

Etrafımıza bakarsak eğer, tüm ilişkilerimizde bizi başarısızlığa iten şeyin gerçekte içimizdeki sevgi yokluğu olduğunu görürüz. Çünkü biz, aslında kendimizi sevmiyoruz; tabii doğal olarak başkalarına da sevemiyoruz. Ama hiçbir şey için geç kalmış sayılmayız. Sevmeyi öğrenerek yaşamımızda mutluluğu, huzuru ve başarıyı yakalayabiliriz.

 

Sevgi, ‘korkunun topyekun yokluğudur.’ Korku ve sevgi, asla birlikte yaşayamaz. Hangi duyguyu seçeceğimiz tamamen bize bağlıdır. Vermek-Almak ilkesi, sevginin yasasıdır. Bu yasaya göre, sevgimizi başkalarına verdiğimiz zaman, onlardan da karşılığını alırız..Ve ne verirsek, onu geri alırız. Tabii, bunu yaparken hiçbir beklenti içinde olmamız gerekmektedir. Yani esas doğru olan, hiçbir şey beklemeden başka birini olduğu gibi sevmektir. Yargılanmak, korkudan kurtulmanın başka bir yoludur. Başkalarını yargılamamayı, onları oldukları gibi kabul etmeyi öğrendiğimiz ve bize bir şey vermelerine ya da değişmelerine gerek duymadan sevebildiğimiz takdirde, bu sevginin aynı anda bize geri döndüğünü görebiliriz. Sevgimizi hiçbir şey beklemeden karşılıksız verirsek, inanın her şey çok daha güzel olur!

 

Şartsız sevgiyi yakalamanın yolu ise, eleştiren yanımızı yok etmekten geçer. Eleştiriyorsak, saldırıyorsak, kıskanıyorsak, öfkeliysek karşıdan bize dönecek şey de aynen bunlar olacaktır. Oysa insanları yargılamaktan kaçınırsak ve onlara sevgi ile yaklaşırsak, bize geriye gelen şeyde sevgi olacaktır. Çünkü sevgi beraberinde bağışlayıcılığı da getirir. Dolayısıyla, sevmeyi öğrenmek önce kendimizi sevmekle başlar. Bizimle aynı durumda olmayan insanlarla aramızda aslında hiçbir farkın olmadığını bilmeliyiz. Elbette kendimizin de olduğu gibi, onların da kusurları ve zayıflıkları var. Ne olursa olsun, siz sevginizi sunarsanız, karşılığında alacağınız şey de mutlaka sevgi olacaktır! Önce 'insan'a değer vermekle, sevginin gücünü ve mucizelerini tadabilirsiniz. Kısaca, insanların birbirlerine ihtiyaçları vardır. Dostluklara, sevgilere, inançlara ihtiyaçları vardır.

 

Bunu da sağlayan tek yol budur! ‘Sevmeyi Öğrenmek!’

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.