1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. SGK Başkanı'ndan 'yapılandırma' ile ilgili açıklama
SGK Başkanından yapılandırma ile ilgili açıklama

SGK Başkanı'ndan 'yapılandırma' ile ilgili açıklama

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Bağlı, prim borçları için yapılandırma hakkında açıklamalarda bulunuyor. Bağlı, “SGK’nın bütün alacakları bu yapılandırma kapsamında” dedi.

A+A-

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, prim borçları için yapılandırma hakkında açıklamalarda bulundu.

NTV'de konuya ilişkin soruları yanıtlayan Bağlı “SGK’nın bütün alacakları bu yapılandırma kapsamında. 31 Ekim'e kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor. Yoksa bu haktan yararlanamayacaklar. İlk taksit ödemeleri 2 Ocak 2017'de. Yani 2 ay sonra. Mutlaka bu haktan yaralanmaları için 31 Ekim'i geçirmemeleri gerekiyor" dedi.

Yaklaşık 6 milyon vatandaşın da genel sağlık sigortası borcu bulunduğunu ifade eden Bağlı, sözlerine şöyle devam etti: "Daha önce gelir testine gitmediği için genel sağlık sigortası borcu olanların 31 Ocak 2017'ye kadar müracat etmeleri gerekiyor. İlk taksidi 26 Şubat 2017'de ödeyecekler. 31 Ocak'a kadar başvuru yapıp ilk taksidi ödeyenler Genel Sağlık Sigortası'ndan yararlanabilecek."

Bağlı ayrıca, prim gün sayısını doldurup da borcu olduğu için emekli olamaynlar için de Ziraat Bankası ile anlaşma yaptıklarını hatırlatarak "Kredi kullanarak borcu ödeme imkanı getirildi. Ziraat Bankası'ndan kullandığı parayı yatırınca hemen emekli oluyor" dedi.

Bağlı "15 Temmuz'da şehit olan 240 kişinin her türlü işlemini haftasonuna kadar bitirdik. Gazilerimizi hafta sonu ziyaret edip, ilgileniyoruz. Yasaların tanıdığı haklar kendilerine sağlanmakta. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın talimatı var. 1 numaralı işimiz bu." diye konuştu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.