1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Side'de Tapınaklar Bölgesi Tel Örgü İle Koruma Altına Alındı
Sidede Tapınaklar Bölgesi Tel Örgü İle Koruma Altına Alındı

Side'de Tapınaklar Bölgesi Tel Örgü İle Koruma Altına Alındı

Antalya Side Belediyesi, tapınaklar bölgesini ayağa kaldırma çalışması kapsamında Athena ve Apollon Tapınağı çevresini tamamen koruma altına aldı.

A+A-

Antalya Side Belediyesi, tapınaklar bölgesini ayağa kaldırma çalışması kapsamında Athena ve Apollon Tapınağı çevresini tamamen koruma altına aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, tapınaklar bölgesinin tahsisini mahalli yönetime devretmesi sonrası Side Belediyesi bölgeyi tel örgü ile çevirerek koruma altına aldı. Side Belediyesi, tahsisin ardından tapınaklar bölgesinde Athena, AA Bazalikası ve Apollon Tapınağı'nı onarma, güçlendirme ve restorasyonu için çalışmaya başlattı. Side Belediyesi öncülüğünde başlatılan güçlendirme ve restorasyon çalışması Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ve Side Kazı Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Alanyalı ve Doç. Dr. Feriştah Alanyalı gözetiminde yapılıyor.
Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, tapınaklar bölgesindeki tarihi eserlerin ayağa kaldırılması çalışmaları için bölgeyi tamamen koruma altına aldıklarını söyledi. Tapınaklar bölgesinde Apollon Tapınağı'na girişlerin önümüzdeki günlerde paralı olacağını bildiren Uçar, "Bakanlık bölgenin ayağa kaldırılması ve restorasyonu için tahsisi Side Belediyesi'ne yaptı. Apollon Tapınağı'na girişlerden elde edeceğimiz gelirin tamamı tapınaklar bölgesindeki tarihi eserlerini restorasyonu için harcanacak. Tapınaklar bölgesine girişlerde kesilen her bir bilet aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara'da da takibini yapabilecek. Apollon Tapınağı'nda nem ve tuz uçuşuna bağlı sütunlardan parça kopmasını önlemek için İstanbul Üniversitesi'ne bir çalışma yaptırdık. " diye konuştu. CİHAN

Side'de tapınaklar bölgesi tel örgü ile koruma altına alındı

Side'de tapınaklar bölgesi tel örgü ile koruma altına alındı

Side'de tapınaklar bölgesi tel örgü ile koruma altına alındı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.