1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sierra Cinayetine Müebbet
Sierra Cinayetine Müebbet

Sierra Cinayetine Müebbet

Sierra cinayetine ağırlaştırılmış müebbet istendi!!

A+A-

ABD'li Sarai Sierra'nın turist olarak geldiği İstanbul'da, kaybolduktan 12 gün sonra Cankurtaran'da cesedinin bulunması üzerine yürütülen soruşturma tamamlandı. Yazımı tamamlanan iddianamede şühpeli Ziya Tasalı tek sanık olarak yer alıyor. Tasalı'nın, 'Cinsel saldırının gerçekleşmemesi sonucu oluşan infialle nitelikli adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış hapis cezası ile cezalandırılması istendi. Ayrıca Tasalı hakkında 'Cinsel saldırı' ve 'Nitelikli hırsızlık' suçlarından da toplamda 5 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası verilmesi talep edildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Kaplan tarafından yazımı tamamlanan iddianamede ABD'li Sarai Sierra'nın, Ziya Tasalı tarafından saldırıya uğradığı ve kafasına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü belirtildi. Vurma sonucunda Sierra'nın kafasında 5 santimlik yarılma meydana geldiği ve bu nedenle de ABD'li turistin hayatını kaybettiği anlatıldı.

Tecavüz olayının gerçekleşmediği belirtilen iddianamede, Adli Tıp Kurumu raporuna göre şüpheli Tasalı’ya ait sürüntü örneklerinin mağdurun vücudunun çeşitli yerlerinde tespit edildiği de anlatıldı. Cinayetin işlenmesinin ardından şüpheli Ziya Tasalı tarafından Sierra’ya ait Ipad, cep telefonu ve çantasının da alındığı belirtildi.

Şüpheli Ziya Tasalı’nın cinayetin ardından memleketi olan Kastamonu’ya, oradan Hatay’a gittiği ve daha sonra da sınırdan Suriye’ye geçtiği belirtildi.

'Cinsel saldırının gerçekleşmemesi sonucu oluşan infialle adam öldürme', 'Cinsel Saldırı' ve 'Nitelikli Hırsızlık' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 5 yıldan 14 yıla kadar hapsi istenen Ziya Tasalı hakkındaki yazımı tamamlanan iddianame onay için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.