1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Sigaradan Bacağını Kaybeden Sezen: Çok Pişmanım!
Sigaradan Bacağını Kaybeden Sezen: Çok Pişmanım!

Sigaradan Bacağını Kaybeden Sezen: Çok Pişmanım!

Adana'da yaşayan Şaip Sezen (62), bir bacağını günde iki paket içtiği sigaraya kurban verdi.

A+A-

Adana'da yaşayan Şaip Sezen (62), bir bacağını günde iki paket içtiği sigaraya kurban verdi. 28 yıl sigara içen Sezen'in 1998'de sol bacağı dizüstünden kesildi. Sezen, 14 yıldır protez bacakla hayatını sürdürüyor. Askerden geldiği 1970 yılında arkadaşlarının teşvikiyle bu kötü alışkanlığı edindiğini belirten Sezen, "Çok pişmanım. Ancak bir bacağımı kaybedip, koltuk değneklerine mahkûm oldum." dedi.

Adana'da bir dönem çiftçilik yapan, traktörü olan Sezen, aynı zamanda eski bir sporcu. Şimdi eski varlığının kalmadığına işaret eden altı çocuk babası Sezen, nikotinin kanında pıhtılaşmaya neden olmasıyla bünyesinde birçok rahatsızlık baş göstermiş. Tedavilerine rağmen düzelmeyen Sezen'in 1998'de bir bacağı kesilmek zorunda kalmış.

Doktorların ‘sigarayı içmeye devam edersen, diğer ayağın da kesilir’ uyarısında bulunduğu Sezen, ister istemez bu alışkanlığı terk etmiş. Hem arkadaş, hem de sigara kurbanı olduğunu düşünen Şaip Sezen, "Çevremdeki insanlar 'bir derdin mi var, tüttür bir sigara geçer.' diyordu. Hiç alakası yokmuş. Sigara derdimize dert kattı. Nikotin içeni yiyor, ama sen onun farkında olmuyorsun." şeklinde konuştu.

Önemli olanın kişinin sağlığını kaybetmeden bu bağımlılıktan kurtulması olduğunu ifade eden Sezen, istendiğinde alışkanlığın rahatlıkla bırakılabileceğini açıkladı. Kendisinin de zorlanmadan sigarayı bıraktığına dikkat çeken Sezen şunları söylüyor: "Bu kararı aldığımda evde bir kilo tütünüm vardı. Köye gittim, 'içmiyorum' deyip bir daha da ağzıma götürmedim. Keşke hiç içmeseydim, diyorum. Çevremi bu hususta uyarıyorum. Sigara içilen ortama girdiğim zaman sabaha kadar uyumuyorum." CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.