1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Siirt Halk Eğitim Merkezi Kursiyerleri Yıl Sonu Sergisi Açtı
Siirt Halk Eğitim Merkezi Kursiyerleri Yıl Sonu Sergisi Açtı

Siirt Halk Eğitim Merkezi Kursiyerleri Yıl Sonu Sergisi Açtı

Siirt Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından 2012-2013 eğitim ve öğretim döneminde yapılan çalışmalar ile ilgili düzenlenen sergi törenle açıldı.

A+A-

Siirt Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından 2012-2013 eğitim ve öğretim döneminde yapılan çalışmalar ile ilgili düzenlenen sergi törenle açıldı. Halk eğitim merkezine bağlı toplum merkezleri ile halı ve kilim atölyelerinde üretilen el emeği göz nuru eserlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Açılış törenine; Vali Ahmet Aydın, eşi Arzu Aydın, Belediye Başkanvekili Ahmet Arslan, Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, il müdürleri, Halk Eğitim Müdürü Metin Yargıcı, kursiyerler, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Halk oyunları gösterisi ile başlayan programda, sergi açılış kurdelası, Vali Ahmet Aydın ve eşi tarafından törenle kesildi.

Sergi açılışının ardından, Aile Danışma Merkezi'nde (ADEM) kuaförlük kursuna katılan kursiyerlerin, mahalli giysilerle defile düzenledi.

Sergiyi gezen Vali Ahmet Aydın ve beraberindekiler, kurs öğretmenlerinden ve kursiyerlerden bilgi aldı, kendileriyle sohbet etti. Vali Ahmet Aydın, “2012-2013 eğitim öğretim döneminde, Siirt Merkez Halk Eğitim Müdürlüğü'nce il merkezinde; toplam 435 kurs açıldığını, bu kurslara 3 bin 804 bayan ve 3 bin 220 erkek olmak üzere toplamda 7 bin 24 kursiyerin katıldığını belirtti.

Devletin örgün eğitimin yanında yaygın eğitimi de çok büyük bir önem verdiğini ifade eden Vali Aydın, ”Halk eğitim merkezleri kadınlarımıza önemli fırsatlar sunuyor. Bu fırsatları çok iyi değerlendirmek gerekir. Açılan kursların bir diğer önemi de kursiyerler buralarda sadece el becerisi öğrenmiyorlar. Aynı zamanda sevgi, saygı, dostluk, gibi çok önemli kazanımlar da elde ediyorlar. Kurslarda emek ve sabır göstererek, çok değerli el emeği göz nuru eserlerini sergileyen tüm kursiyerleri tebrik ediyorum. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

    Sergi, 3 gün açık kalacak. CİHAN

Siirt Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri yıl sonu sergisi açtı

Siirt Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri yıl sonu sergisi açtı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.