1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Siirt'e Kan Davalı Aileler Barıştı
Siirte Kan Davalı Aileler Barıştı

Siirt'e Kan Davalı Aileler Barıştı

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Sit köyünde 2009 yılında iki aile arasında bir kişinin ölmesiyle başlayan kan davası barışla sonuçlandı.

A+A-

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Sit köyünde 2009 yılında iki aile arasında bir kişinin ölmesiyle başlayan kan davası barışla sonuçlandı.

Şirvan ilçesi Sit köyünde akraba olan Korkmaz ve Dizek aileleri arasında 2009 yılında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada, Aydın Korkmaz hayatını kaybetmişti. Aradan geçen süre içinde husumetli olan iki aile arasına başlayan kan davası, Nakşi şeyhi Muiniddin Aydın'ın araya girmesiyle barışla sonuçlandırıldı.

Kooperatif Mahallesi'ndeki medresede Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan barışma töreninde dualar edildi. Duadan sonra taraflara hitaben Kur'an-ı Kerim ayetlerinden örnekler veren Aydın, "Kur'an'da Yüce Rabb'imiz, 'Kim bağışlayıp affederse onun ecrini kendim vereceğim' diye buyuruyor. Affetmeyi teşvik eden ayetler sonsuzdur. Peygamber Efendimiz (sav), bir hadis-i şeriflerinde ashabına, 'Pehlivan kimdir?' diye soruyor, ashabı da, 'Ey Allah'ın resulü, 'Pehlivan insanları yere atandır' diye cevap veriyor. Peygamber Efendimiz, 'Hayır, pehlivan nefsine hakim olandır, insanlardan intikam alabildiği halde nefsine yenik düşmeyendir' diye buyuruyor. Dolayısıyla ölen Aydın Korkmaz'a Allah'tan rahmet diliyoruz. Ölen Aydın Korkmaz'ın babası, bu toplumun huzuru, akrabalığın hatırı ve Allah'tan korktuğu için fedakarlık yapıp karşı tarafı affedecek büyüklüğü gösterdi. Allah onun ecrini versin ve şerefini yükseltsin, çünkü nefsine yenik düşmeyip Allah için affedene Allah bizzat ecrini kendisi veriyor. Allah bu barışı daim etsin, kardeşlerimiz arasındaki ayrılıkları, kindarlıkları ve küskünlükleri giderip kalıcı bir barışı ülkemize daim etsin çünkü bu toplumun barışa ihtiyacı var, kardeşliğe ihtiyacı var." dedi.

Öldürülen Aydın Korkmaz'ın kardeşi İzzettin Korkmaz, "2009 yılında meydana gelen kavgada kardeşimi kaybettik. O günler bizim için bir kabustu, ancak bugün büyüklerimizin öncülüğünde bir araya getirilerek barıştırıldık. Allah'a ve şeyhimize hürmeten nefsimizi yenerek barıştık, acımızı da kalbimize gömdük, sevabını Allah'tan bekliyoruz." diye konuştu.

Okunan duanın ardından salavatlar eşliğinde iki aile fertleri birbirlerine sarılarak barıştırıldı. Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, AK Parti İl Başkanı Ail İlbaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekilleri F. Özgür Çalapkulu, Nedim Kuzu ve her iki aileden çok sayıda kişinin katıldığı barışma töreni, verilen yemeğin ardından sona erdi CİHAN

Siirt'e kan davalı aileler barıştı

Siirt'e kan davalı aileler barıştı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.