1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Siirt’in Kur’an Bülbülleri Bölge Birincisi Oldu
Siirt’in Kur’an Bülbülleri Bölge Birincisi Oldu

Siirt’in Kur’an Bülbülleri Bölge Birincisi Oldu

Iğdır ve Şırnak illerinde, 26 ve 27 Mayıs tarihlerinde yapılan 'Erkek Din Görevlileri Hafızlık ve Yüzünden Kur’an-ı Kerim Bölge Yarışması'nda, Siirt't...

A+A-

Iğdır ve Şırnak illerinde, 26 ve 27 Mayıs tarihlerinde yapılan 'Erkek Din Görevlileri Hafızlık ve Yüzünden Kur’an-ı Kerim Bölge Yarışması'nda, Siirt'ten katılan din görevlilerinden Recep Honaz ve Ramazan Toprak bölge birincisi oldu. Siirt Müftüsü Faruk Arvas, Honaz ve Toprak’a teşekkür belgesi verdi.

Iğdır ve Şırnak illerinde, 2012 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası çerçevesinde din görevlilerine yönelik yapılan yarışmalara Van, Hakkari, Iğdır, Muş, Siirt, Bitlis, Bingöl ve Şırnak ili birincileri katıldı.

Yarışmaların sonunda, Iğdır ilinde yapılan hafızlık yarışmasında birinci olan Siirt Merkez Şeyh Halef Camii Müezzin-Kayyımı Recep Honaz, 17 Haziran 2012 tarihinde Erzurumda, Şırnak ilinde yapılan Kur’an-ı Kerim'i yüzünden okumada birinci olan Siirt Şeyh Yusuf El Garip Camii İmam-Hatibi Ramazan Toprak, 24 Haziran 2012 tarihinde Kayseri ilinde Türkiye Final Yarışması'nda bölge illerini temsil edecek.

Siirt İl Müftüsü Faruk Arvas, Erzurum ve Kayseri’de yapılacak Türkiye finaline katılmaya hak kazanan Recep Honaz ve Ramazan Toprak’ı makamında kabul ederek, teşekkür belgesi verdi. Müftü Arvas, Siirt'in bu tür faaliyetlerde yerinin her zaman ön sıralarda olduğunu belirterek, "Biz hocalarımızdan Kur'an hizmetleri noktasında, adımızın Siirt olarak yapılacak Türkiye geneli hafızlık ve yüzünden okuma yarışmalarında duyurulmasını bekliyor ve başarılar diliyoruz." dedi.

TİLLO KUR’AN KURSU BÖLGE BİRİNCİSİ

Diğer yandan, Siirt-Aydınlar Tillo Kur’an Kursu öğrencisi Enes Kara, Van ilinde 23 Mayıs 2012 tarihinde düzenlenen Kur'an-ı Kerim okuma yarışmasında bölge birincisi oldu. Enes Kara, Siirt’i 5 Haziran 2012 tarihinde Ankara'da yarı finalde temsil edecek.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.