1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Silahlı saldırıya uğrayan Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Karacan hayatını kaybetti
Silahlı saldırıya uğrayan Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Karacan hayatını kaybetti

Silahlı saldırıya uğrayan Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Karacan hayatını kaybetti

Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan, Sakarya'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

A+A-

DİSK'e bağlı Lastik-İş'in Genel Başkanı Abdullah Karacan, Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki lastik fabrikasında uğradığı silahlı saldırı sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti!

Alınan bilgiye göre; Lastik-İş Genel Başkanı Karacan, Sakarya'nın Arifiye ilçesinde bulunan bir lastik fabrikasını ziyarete geldiği esnada, henüz belirlenemeyen nedenle fabrikada çalışan işçilerden Sedat U'nun silahlı saldırısına uğradı. 

Ağır yaralı Karacan hastanede hayatını kaybetti

Saldırıda, Karacan ile yanındaki iş yeri temsilcisi Osman Bayraktar (44) ve Mustafa Sipahi (46), vücutlarına isabet eden kurşunlarla yaralandı. 

Ağır yaralı Karacan ve Bayraktar, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Abdullah Karacan, hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti. 

Yaralı Osman Bayraktar'ın tedavisi yoğun bakımda devam ediyor

Yaralılardan Bayraktar'ın yoğun bakımdaki tedavisinin sürdüğü, Sipahi'nin ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

Olayın ardından polis ekiplerince gözaltına alınan Sedat U. emniyete götürüldü. 

İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya da olay yerine gelerek inceleme yaptı. Polis ekipleri de binadaki incelemelerini tamamladı. 

Bu arada, Karacan'ın hayatını kaybettiği haberinin verilmesinin ardından hastane önünde bekleyen ve sinir krizi geçiren yakınlarına sağlık ekipleri müdahalede bulundu. Fabrika çalışanları ve yakınlarının hastane önündeki bekleyişi devam ediyor. 

Öte yandan, saldırıda Sedat U'nun kullandığı tabancanın Abdullah Karacan'a ait olduğu bildirildi. 

"Olay bütün yönleriyle araştırılıyor"

Arifiye ilçesindeki lastik fabrikasına gelen Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, olayın gerçekleştirildiği sendikanın iş yeri temsilciliği binasında incelemelerde bulundu. 

Yaklaşık yarım saat içeride inceleme yapan Dursun, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, Sakarya'da saat 12.00 sıralarında böyle müessif bir olayın meydana gelmesinin, kendilerini derinden üzdüğünü söyledi. 

Olayla ilgili 2 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildiren Dursun, "Ben de refakat ediyorum. Olay bütün yönleriyle araştırılıyor, inceleniyor, soruşturuluyor. Vuran şahıs silahıyla birlikte kaçarken yakalandı. Şu anda elimizde, onun sorgusu devam ediyor. Vurulan Abdullah Karacan Bey hakkın rahmetine kavuşmuştur. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum." diye konuştu. 

Dursun, bir gazetecinin, olayın Karacan'ın silahlıyla gerçekleştirildiği yönündeki sorusuna ise şöyle cevap verdi:

"Şu anda tahkikat aşamasında olduğu için ayrıntılı bilgi vermeyelim, yanlış bir ifade kullanmayalım. Olayı biz aydınlatınca sizlerle durumu paylaşırız ancak olayın bütün yönleriyle incelendiğini bilmenizi istiyoruz. Cumhuriyet Başsavcılığı'na intikal ettiği andan itibaren olayın üzerindeyiz. Gerekli araştırmalar titizlikle, hassasiyetle yapılıyor. Şu anda cenaze Adli Tıp Kurumuna naklediliyor. Otopsi işlemi yapıldıktan sonra cenaze, yakınlarına teslim edilecek. Tekrar başımız sağ olsun."

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.