1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Silifke'ye Geri Dönüşüm Kumbaraları Yerleştirildi
Silifkeye Geri Dönüşüm Kumbaraları Yerleştirildi

Silifke'ye Geri Dönüşüm Kumbaraları Yerleştirildi

Mersin'in Silifke ilçesinde Taşeli Belediyeler Birliği tarafından kullanılmış ambalajların ve diğer değerlendirilebilir atıkların ayrıştırılarak toplanması için geri dönüşüm kumbaraları yerleştirildi. Taşeli Belediyeler Birli

A+A-

Taşeli Belediyeler Birliği Başkanı ve Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, kullanılmış ambalajların ve diğer değerlendirilebilir atıkların ayrıştırılarak toplanması için kent merkezinin değişik noktalarına geri dönüşüm kumbaraları yerleştirdiklerini kaydetti.

Geri dönüşümün ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını ifade eden Öngel, plastik, kâğıt ve cam gibi kullanılmış ambalajların çöpten ayrı ve temiz olarak toplanmasının geri kazanım sürecinin ilk aşamasını oluşturduğunu belirtti.

Geri dönüşümle doğal kaynakların korunacağını, enerji tasarrufu ve ekonomiye katkı sağlanacağını vurgulayan Öngel, "Çöplüğe giden atık miktarı azaldıkça geleceğe yapılan yatırımlar artacaktır. Uygun şekilde toplanmayan ve depolanmayan çöpler başta insan sağlığı olmak üzere, yeraltı ve yüzeysel su kirliliğine, haşerelerin üremesine, çevreye kötü kokuların yayılmasına, görüntü kirliliğine ve hastalık taşıyıcı mikropların yayılmasına neden olmaktadır." dedi.

Çevre adına geri kazanım projesine halkın desteğini beklediklerinin belirten Başkan Öngel, "Belediyemizde geri kazanılabilir ambalaj atıklarının çöpten ayrıştıran projemizi, yetkilendirme kuruluşu Çevdosan'ın desteği ile başlatmış bulunmaktayız. Çöpe atmayıp temiz bir şekilde biriktireceğiniz cam, metal, plastik, kağıt ve karton atıkları, ülkemiz ekonomisine ve Silifke'nin doğal yapısının korunmasına katkıda bulunacaktır. Projenin başarılı olması için halkımızın desteklerini bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.