1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Silivri Cezaevi'de Önlemler Artırıldı
Silivri Cezaevide Önlemler Artırıldı

Silivri Cezaevi'de Önlemler Artırıldı

Silivri Cezaevi'nde bombalı saldırı ihtimaline karşı güvenlik önlemleri artırıldı.

A+A-

Silivri Cezaevi'nde bombalı saldırı ihtimaline karşı güvenlik önlemleri artırıldı. Cezaevine giren araçlar özel eğitimli köpekler ve dedektörlerle kontrolden geçiriliyor. Önlem talimatının savcılıktan geldiği belirtildi.,

02 Nisan 2013 tarihinde İlker Başbuğ'un kaldığı cezaevinden savcılığa götürüleceği sırada cezaevi kapısına kadar gelip kendisiyle tokalaşmaya çalışan Serdar E. isimli eski astsubayın neden olduğu güvenlik zafiyetinin ardından, Silivri Cezaevi'nde güvenlik önlemleri artırıldı. Serdar E. isimli eski astsubay, İlker Başbuğ adliyeye götürüleceği sırada cezaevine girilmesi yasak olan yerde Başbuğ'un yanına kadar gitmeyi başarmıştı. Bu olayın ardından çıkan haberlerde Başbuğ'a suikast iddiası gündeme gelmişti.

Başbuğ zafiyetinden sonra savcılığa, Silivri Cezaevi'nde bombalı saldırı yapılacağına ilişkin istihbarat bilgileri de geldiği ileri sürüldü. Savcılığın, bu konuda duyarlı olunması yönünde talimat gönderdiği öğrenildi. Bu talimatın ardından bir aydır Silivri Cezaevi giriş kapısında alınan tedbirlerin, son 10 günde daha da yoğunlaştığı gözlendi. Daha önceki günlere göre eğitimli iki köpek ile cezaevine giren otomobiller sıkı kontrollerden geçiriliyor. Bu noktada jandarma ve infaz koruma memuru sayılarında artış ve yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Ziyaret amacıyla cezaevine gelen vatandaşların otomobillerinde yapılan sıkı aramalar nedeniyle metrlerce araç kuyruğu oluşuyor.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.