1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Singapur, Dünya İslamî Bankacılık Konferansı'a Ev Sahipliği Yaptı
Singapur, Dünya İslamî Bankacılık Konferansıa Ev Sahipliği Yaptı

Singapur, Dünya İslamî Bankacılık Konferansı'a Ev Sahipliği Yaptı

Dünya İslamî Bankacılık Konferansı Asya Zirvesi (WIBC Asia 2013), 3-5 Haziran tarihlerinde Singapur’da gerçekleştirildi.

A+A-

Dünya İslamî Bankacılık Konferansı Asya Zirvesi (WIBC Asia 2013), 3-5 Haziran tarihlerinde Singapur’da gerçekleştirildi.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen konferansa uluslararası ve bölgesel 175 finans kuruluşunu temsilen 482 delege katıldı. Konferansta 60’a yakın konuşmacı bildiri sundu. Türkiye’den Bank Asya’nın da temsil edildiği WIBC Asia 2013’te, İslami bankacılık sahasında uluslararası bağlantıların güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Maybank Islamic Berhad Genel Müdürü Muzaffar Hisham, 10 yıl içinde büyük bir büyüme elde eden İslami bankacılığın, son küresel ekonomik kriz esnasında kayda değer bir direnç gösterdiğini dile getirdi. Hisham ayrıca, bu konferansın İslami finans kuruluşları arasındaki bağlantıların güçlendirilmesi adına bir çağrı niteliği taşıdığını söyledi.

Bank Asya Finansal Kurumlar Müdür Yardımcısı Cenk Karacaoğlu ise WIBC Asia’nın faizsiz bankacılık için çok önemli bir toplantı olduğunu ifade etti. Karacaoğlu, "Bank Asya olarak son 3 senedir bu konferansa sponsor oluyoruz. Türkiye’de son yıllarda ekonomik alanda yaşanan gelişmeler buradaki yatırımcıların ilgisini çekiyor. Güneydoğu Asya bölgesinde İslamî bankacılık oldukça gelişmiş durumda. Fakat yine de Türkiye’ye ilgileri Ortadoğu’ya nazaran çok daha az.” dedi.

Malezya, Singapur ve Endonezya’daki yatırımcıların Türkiye pazarını fazla bilmediğine dikkat çeken Cenk Karacaoğlu, "Konferansta bankamızı ve ülkemizdeki faizsiz bankacılığı tanıtma şansımız oluyor. Burada herkes, yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede faizsiz bankaların pazar payının neden çok düşük olduğunu soruyor. Buna cevap olarak ülkemizde faizsiz bankacılığın yeni olması ve pazarda birçok ticari bankanın bulunmasını gösteriyoruz. Ama son 10 yıldaki gelişmelere bakınca faizsiz bankacılığın pazar payı genişlemesinin ticari bankalara oranla daha hızlı olduğunu görüyoruz.” şeklinde konuştu.

Singapur Merkez Bankası’nın resmî sponsor olduğu WIBC Asia 2013 ile İslamî finans sahasında uluslararası bağlantıların güçlendirilmesi ve İslamî bankacılığın Asya'da gelişmesine zemin hazırlanması öngörülüyor.

2010’dan bu yana her yıl Singapur’da yapılan konferans, başta Arap Yarımadası olmak üzere diğer anahtar bölgelerle olan ekonomik bağlantıların güçlendirilmesini hedefliyor. CİHAN

Singapur, Dünya İslamî Bankacılık Konferansı'a ev sahipliği yaptı

Singapur, Dünya İslamî Bankacılık Konferansı'a ev sahipliği yaptı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.