1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Sınır kaçakçılarına hendekler 'dur' diyecek
Sınır kaçakçılarına hendekler dur diyecek

Sınır kaçakçılarına hendekler 'dur' diyecek

Suriye sınırında yoğunlaşan kaçakçılığı önlemek için kazılan hendekler, Atatürk Barajı’ndan getirilen suyla doldurulacak. Hendeklerin genişliği ve derinliği de 5 metre olacak!

A+A-

Sınır kaçakçılığını ve sınır ihlallerini önlemek için, Şanlıurfa'da sınır hattındaki köylere kazılan hendekler Atatürk Barajı'ndan getirilecek suyla doldurulacak. 'Kanal Urfa', 2 metre derinliğinde 3 metre genişliğinde kazılan hendeklerden oluşacak!..

Barajdan getirilecek suyun akıntılı şekilde geçmesi için hendeklerin genişliği 3, derinliği de 2 metre artırılacak..

Suriye'de yaşanan kaos ortamının ardından sınır güvenliği zayıflayan Şanlıurfa, teknik güvenlik tedbirlerini artırdıktan sonra şimdi de fiziksek tedbirler almaya başladı.

Suriye sınırındaki tampon bölgede kaçakçılığı ve kaçak geçişi önlemek için kanal çalışmalarına hız verildi.

Güvenlik birimlerinin sınır ihlallerini önlemek için karar verdiği hendekler şimdi suyla doldurulacak. Sınır ihlallerinin ve sınır kaçakçılığının yoğun olduğu Akçakale Buget, Bakacak ve Mutluca köyleri ve Suruç'un Mürşitpınar, Alanyurt ve Oylum köylerinde kanal kazıları devam ediyor. İş makineleri çalışmalarını sürdürürken kazılarda asker güvenlik önlemi alıyor. Kanallar, 2metre genişlik ve 3metre derinlik esasına göre kazılıyor.

 
yoğun olarak bu bölümde yaşandığı için ilk etapta 50 km'lik bölüme hendek kazılacak. Prototip olarak da şimdilik 6 km'lik bölüm kazılmış durumda. Atatürk Barajı'ndan getirilecek suyun akıntılı bir şekilde kanlardan geçmesi için mühendislerin talimatıyla kanalların 5 metre derinlik ve 5 metre genişlik esasına göre yeniden düzenleneceği öğrenildi.

Yeni düzenleme ile su akıntısının hızlandırılması ve kaçakçıların kanalı geçmelerinin zorlaştırılması hedefleniyor. Barajdan sınır hattına çekilecek olan su, tarım alanları için de kullanılabilecek. Şanlıurfa Valiliği'nin de kanalların suyla doldurulmasına onay verdiği öğrenildi.

Güvenlik üst seviyeye çıkacak

Son dönemde sınır kaçakçılığı ile ilgili yapılan operasyonlarda yaklaşık 200 kişi gözaltına alındı, 50 kişi tutuklandı. Kaçakçılara yardım ettiği belirlenen 6 asker de tutuklandı. Kanal projesiyle son günlerde sık sık gündeme gelen 3 bin kişilik atlı yaya kaçakçı grupları da engellenecek. Sınırda denetimlerini sıklaştıran askerler kanal projesiyle güvenliğin üst seviyeye çıkacağını düşünüyor.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.