1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Sınırda kaçakçılığa karşı özel tim
Sınırda kaçakçılığa karşı özel tim

Sınırda kaçakçılığa karşı özel tim

Suriye'deki iç savaş nedeniyle sınırın diğer tarafındaki önlemler ortadan kalktığı için artan kaçakçılık olayları, zaman zaman toplumsal olayları da beraberinde getiriyor.

A+A-

Kaçakçılık girişiminin yaşandığı sınır hattında görev yapan askerler, Türkiye tarafındaki köylerde kaçakçılık faaliyeti yürütenlerin zaman zaman saldırısına maruz kalıyor.

Suriye sınırında yer alan Hatay'ın Beşaslan, Kuşaklı ve Hacıpaşa köylerinde kaçakçılık yapanlar, birliklerin müdahalesini engellemek için taşlarla barikat kurup ateş yakarak, taşlı ve sopalı saldırıda bulunuyor.

Sınır hattında kaçakçılıkla etkin mücadele eden birlikler, toplumsal olaylardaki saldırıları da timle önlemeye çalışıyor. Suriye sınırındaki karakolların hemen hepsinde yaklaşık bir yıl önce oluşturulan kalkanlı, kasklı ve coplu timler, sınır hattında 24 saat görev yapıyor.

Saldırıyı gerçekleştirenleri ikna etmeye çalışan tim, uyarılara rağmen dağılmayan ve saldırıyı sürdüren gruplara müdahale ediyor. Saldırı ve müdahale anları kamerayla kaydediliyor.

2. Hudut Tabur Komutanı Yarbay Ümit Durmaz, iç savaş nedeniyle hudut hattında Suriye tarafında alınan önlemlerin ortadan kalktığını, sınır köyleri arasında akrabalık ilişkileri nedeniyle kaçakçılık girişimlerinin arttığını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.