1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Sinop Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu
Sinop Üniversitesinde Mezuniyet Coşkusu

Sinop Üniversitesi'nde Mezuniyet Coşkusu

Sinop Üniversitesi, Şehir Stadyumu'nda gerçekleştirilen törenle mezunlarına diplomalarını verdi.

A+A-

Sinop Üniversitesi, Şehir Stadyumu'nda gerçekleştirilen törenle mezunlarına diplomalarını verdi.

Başarılı geçen bir dönemin ardından Sinop Üniversitesi, 2012-2013 eğitim-öğretim dönemi mezunlarını coşkulu bir törenle meslek hayatına uğurladı. Üniversitenin kuruluşunun 6. yılında eğitim ve öğretimlerini başarıyla tamamlayan 855 öğrenci diploma almaya hak kazandı.

Üniversite birincisi olan Eğitim Fakültesi öğrencisi Şükran Tepeli’nin konuşması ile başlayan mezuniyet töreninin devamında konuşan Rektör Prof. Dr. Recep Bircan, “Evlatlarımız uzun ve bazen yorucu, bazen de dostlukların sıcaklığıyla eğlenceli bir maratonu başarıyla tamamladılar. Rüştlerini ispat ettiler ve kendilerine takdim edeceğimiz diplomaların da tasdik ettiği üzere eğitim aldıkları alanlarda iş-aş sahibi olmaya hak kazandılar. Onlar; genç nesilleri eğitecekler, temel bilimlerde ülkeye ivme kazandıracaklar, iç sularımıza ve denizlerimize can verecekler, sağlığımızın teminatı olacaklar, teknik eleman olarak katma değer ve hizmet üretecekler. Her şeyin ötesinde bileklerine taktıkları altın bileziklerle özgürleşecek, kimlik ve şahsiyet sahibi olacaklar.” dedi.

Törende, Vali Yavuz Selim Köşger’in yanı sıra AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy da konuşma yaptı. Törenin sonunda mezuniyet pastasını Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Milletvekili Mehmet Ersoy, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Minoğu, Rektör Prof. Dr. Recep Bircan ve üniversite birincisi olan Eğitim Fakültesinden Şükran Tepeli ile birlikte kesti. Keplerin havaya atılmasıyla büyük bir coşku yaşandı.

Üniversiteden dereceyle mezun olan öğrenciler şöyle açıklandı:
Lisans mezunları: 1. Şükran Tepeli, 2. Hatice Erciyas, 3. Elif Küçükbulut.
Ön lisans mezunları: 1. Mesut Azirat, 2. Aykut Kara, 3. Ali Şahin. CİHAN

Sinop Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu

Sinop Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.