1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 'Şirketlerin Sözleşmeleri 1 Temmuz'a Kadar Yeni Yasaya Uyumlu Hale Getirilmeli'
Şirketlerin Sözleşmeleri 1 Temmuza Kadar Yeni Yasaya Uyumlu Hale Getirilmeli

'Şirketlerin Sözleşmeleri 1 Temmuz'a Kadar Yeni Yasaya Uyumlu Hale Getirilmeli'

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, Türk Ticaret Kanunu'na (TTK) göre anonim şirketlerin esas sözleşmelerinin, limited şirketlerin ise şirket sözleşmelerinin 1 Temmuz 2013 tarihine kadar yeni TTK ile uyumlu hale getirmeleri gerektiğini söyle.

A+A-

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, Türk Ticaret Kanunu'na (TTK) göre anonim şirketlerin esas sözleşmelerinin, limited şirketlerin ise şirket sözleşmelerinin 1 Temmuz 2013 tarihine kadar yeni TTK ile uyumlu hale getirmeleri gerektiğini söyledi.

Necdet Özer, yaptığı yazılı açıklamada, "Şu ana kadar şirket sözleşmeleriniz Yeni Türk Ticaret Kanunu'na uyumlaştırılmadı ise genel kurul toplantınızın 1 Temmuz 2013’e kadar yapılması gerekmektedir. Aksi halde şirketinize özel sözleşme hükümleri yerine Yeni TTK hükümleri uygulanacaktır. Sözleşmelerin Yeni TTK’ya uyumlaştırılması için yapılacak genel kurul toplantılarında toplantı nisabı aranmayacak, kararlar toplantıda mevcut oyların çoğunluğu ile alınabilecektir." dedi.

        Limited şirketlerdeki yasal zorunlulukları hakkında bilgi veren Özer, TTK 623. maddesinde "En azından bir ortağın, şirketi yönetim hakkının ve temsil yetkisinin bulunması gerekir." ifadesi yer aldığını belirtti. Özer, "Şirketin birden fazla müdürünün bulunması hâlinde, bunlardan biri, şirketin ortağı olup olmadığına bakılmaksızın, genel kurul tarafından müdürler kurulu başkanı olarak atanır' denilmektedir. İlgili kanun maddelerine istinaden limited şirketlerde ortak dışından tek müdürü olan şirketlerin en az bir ortağı müdür olacak şekilde tescil edilmesi gerekmektedir." diye konuştu.

        1 Temmuz 2013’ten itibaren kurulan şirketlerin internet sitesi açmalarının zorunlu hale getirildiğini hatırlatan Özer, şunları kaydetti: "Sermaye şirketleri 1 Temmuz 2013'ten itibaren kurulan şirketlerin, kuruluşlarının ticaret siciline tescil edildiği tarihten itibaren üç ay içinde internet sitesi açmaları gerekecek. Herhangi bir mağduriyet ve hak kaybı yaşanmaması için üyelerimizin bu konularda hassas davranmaları gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.