1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sivas Memur-sen'den Kılık-kıyafet Eylemi
Sivas Memur-senden Kılık-kıyafet Eylemi

Sivas Memur-sen'den Kılık-kıyafet Eylemi

Memur-Sen Sivas Temsilcisi Ömer Anlı, Anayasa'da ve herhangi bir kanunda olmayan 1982 model darbe dönemi kalıntısı kılık-kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesini istedi.

A+A-

Memur-Sen Sivas Temsilcisi Ömer Anlı, Anayasa'da ve herhangi bir kanunda olmayan 1982 model darbe dönemi kalıntısı kılık-kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesini istedi. Anlı, “Demokratikleşme yolunda önemli adımlar atan ve lider ülke olma konumunda olan Türkiye bu ayıbından en kısa zamanda kurtulmalıdır.” dedi.

Memur-Sen Sivas Temsilciliği, Cumhuriyet Meydanı'nda 'Kılık- Kıyafet Özgürlüğüne 10 Milyon İmza Kampanyası' başlattı. Sendika üyeleri ve vatandaşlar imza atarak eyleme destek verdi. Kampanyayı başlatan sendikanın il temsilcisi Ömer Anlı, daha önce TBMM önünde kılık-kıyafet özgürlüğü için başörtüsüne özgürlük ve ‘serbest kıyafetle işe gitme’ sivil itaatsizlik eylemi yaptıklarını, bugün de milleti dahil ederek Özgürlük İçin 10 Milyon İmza Kampanyası'nı başlattıklarını söyledi.

        Kampanya dahilinde toplayacakları imzaları Başbakanlığa göndereceklerini anlatan Anlı, kamu kurumlarında çalışan kadınların saçının şekline, modeline, tırnak kesimine, etek boyuna, pantolonun şekline ve başını örtüp örtmeyeceğine kadar düzenleme yetkisini bulan çarpık zihniyetin bakiyesinin halen devam ettiğini dile getirdi. Başbakanı,Cumhurbaşkanını seçen kadınların kendi kıyafetini seçememesini eleştiren Ömer Anlı, milyonların oyuyla milletvekili seçilen Merve Kavakçı’ya darbe dönemi ürünü bir içtüzükle haddinin bildirildiğini hatırlattı.

        Anayasada ve herhangi bir kanunda olmayan 1982 model darbe dönemi kalıntısı kılık-kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesini isteyen Memur-Sen temsilcisi Anlı, şöyle devam etti: “Referandumda kadınlara ayrıcalık hakkını onaylayan milletimiz bilsin ki kamuda kadınlar kategorize edilmekte ve kadınlar arası ayrımcılık uygulanmaktadır, yapılan cinsiyet ayrımcılığıdır. Demokratikleşme yolunda önemli adımlar atan ve lider ülke olma konumunda olan Türkiye bu ayıbından en kısa zamanda kurtulmalıdır.” CİHAN

Sivas Memur-Sen'den kılık-kıyafet eylemi

Sivas Memur-Sen'den kılık-kıyafet eylemi

Sivas Memur-Sen'den kılık-kıyafet eylemi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.