1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Sivas Turizmine 'Otel' Takviyesi
Sivas Turizmine Otel Takviyesi

Sivas Turizmine 'Otel' Takviyesi

Sivas yeni bir otele kavuşuyor. 90 yatak kapasitesine sahip otel Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesinin bahçesine inşa ediliyor.

A+A-

Sivas yeni bir otele kavuşuyor. 90 yatak kapasitesine sahip otel Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesinin bahçesine inşa ediliyor. Otelin bitmesiyle otellerde staj gören öğrenciler artık burada görev yaparak mesleklerini öğrenecek. TOKİ tarafından yaptırılan uygulama oteli vatandaşlara da hizmet verecek.

Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi öğrencilerinin mesleği öğrenmeleri için uygulama otelinin çok önemli olduğunu belirtti. Öğrencilerin şu an diğer otellerde staj yaptığını, hatta il dışına göndermek durumunda kaldıklarına işaret eden Akpınar, uygulama otelini 2014’te bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Akpınar, devam eden yatırımların yanında Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'nin yanına uygulama oteli yapıldığını kaydederek, “Şu anda otelin kaba inşaatı tamamlanmış durumda. Bu proje 90 yataklı bir uygulama oteli projesi. İnşallah gelecek bir yıl içinde tamamlama hedefimiz var. Orası da Öğretmenevi’nden sonra lisemizin daha nitelikli olması için de son derece önemli bir yer.” şeklinde konuştu.

VATANDAŞLARA HİZMET VERECEK

Uygulama otelinin vatandaşlara da hizmet vereceğini ifade eden Milli Eğitim Müdürü Akpınar, şöyle devam etti: “Otel öğrencilerin yetiştirilmesine yönelik olduğu için fiyatları gayet uygun olur. Şu an öğrencilerin eğitimini mevcut otellerden alıyoruz. Haftanın belli günlerinde otellerde stajlarını yapıyorlar. Hatta il dışındaki 5 yıldızlı otellere de öğrenci gönderdik staj için. Tabi öğrencilerin meslekte en iyi şekilde yetişmeleri gerekiyor. Bunun için de uygulama oteli şarttı. Bu yatırımın gelmesinde emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum.” CİHAN

Sivas turizmine 'otel' takviyesi

Sivas turizmine 'otel' takviyesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.