1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sivas’ta Filmlere Konu Olacak Kuyumcu Soygunu Girişimi İddiası
Sivas’ta Filmlere Konu Olacak Kuyumcu Soygunu Girişimi İddiası

Sivas’ta Filmlere Konu Olacak Kuyumcu Soygunu Girişimi İddiası

Sivas’ta geçtiğimiz yıl filmlere konu olacak türden gerçekleşen kuyumcu soygunun benzerinin yapılmaya çalışıldığı ihbarı üzerine emniyet harekete geçti.

A+A-

Sivas’ta geçtiğimiz yıl filmlere konu olacak türden gerçekleşen kuyumcu soygunun benzerinin yapılmaya çalışıldığı ihbarı üzerine emniyet harekete geçti. Polis üzeri kapalı Murdar Irmağı ile kuyumcuların bulunduğu Atatürk Caddesi'nde çalışma yaptı.

Atatürk Caddesi’nde bir kuyumcu, kasadan ve dükkanının altından sesler geldiğini duydu. İş yeri sahibi, soygun yapılabileceğini düşünerek hemen polise haber verdi. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine detaylı bir çalışma başlattı. Soyguncuların geçtiğimiz yıl gerçekleşen kuyumcu soygununda olduğu gibi üzeri kapalı Murdar Irmağı'nı kullanarak Atatürk Caddesi'ne ulaştıkları iddia edildi.

Ekipler, itfaiye ekiplerinin de yardımıyla İmam Hatip Sokak'ta bulunan rögar kanalıyla ırmak hattı boyunca arama yaptı. İtfaiyenin uzun farlarla aydınlattığı kanalizasyonu didik didik arayan ekipler, herhangi bir şüpheli ile karşılaşmadı.
Murdar Irmağı'nın Mısmılırmak ile birleştiği noktalarda tedbir alan polis, hırsızların kaçmaması için her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak Atatürk Caddesi ve çevresini de didik didik aradı.

Sivas’ta daha önce yaşanan ve asrın soygunu olarak tarihe geçen kuyumcu soygunu sebebiyle dikkatli davranan polis, her türlü ihtimale karşı çalışmalarını gün boyu sürdürdü.

SİVAS’TA FİLMLERE KONU OLACAK SOYGUN

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Atatürk Caddesi üzerinde başka bir kuyumcu soyulmuş, Murdar Irmağı’ndan girerek 8 metre tünel kazan hırsızlar, kasaya ulaştıktan sonra oksijen kaynağı ile kasayı delerek 30 kg altınla kayıplara karışmıştı. 3,5 ay süren çalışmalar sonrası polis 7 kişiyi gözaltına almış, 2 kişi ise tutuklanmıştı.

Atatürk Caddesi'nde, daha önce aynı yöntemle yine başka bir kuyumcu dükkânına yönelik tünel kazılmıştı. Takat tünelin çökmesi sonucu belediye ekipleri çalışma yapınca soygun girişimi sonuçsuz kalmıştı.
CİHAN

Sivas’ta filmlere konu olacak kuyumcu soygunu girişimi iddiası

Sivas’ta filmlere konu olacak kuyumcu soygunu girişimi iddiası

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.