1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Sivas’ta Halk Otobüsü Ücretlerine Zam
Sivas’ta Halk Otobüsü Ücretlerine Zam

Sivas’ta Halk Otobüsü Ücretlerine Zam

Sivas’ta halk otobüsü ücretleri artırıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Uysal, otobüs zammının belediye meclisinde onaylandığını belirterek, valilik onayından sonra yürürlüğe gireceğini söyledi.

A+A-

Sivas’ta halk otobüsü ücretleri artırıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Uysal, otobüs zammının belediye meclisinde onaylandığını belirterek, valilik onayından sonra yürürlüğe gireceğini söyledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Uysal, otobüs zammı ile ilgili kararın belediye meclisinden geçtiğini, valilik onayı ardından öğrenci ücretlerinin 1 TL’den 1,10 TL’ye, tam ücretin ise 1,35 TL’den 1,50 TL’ye çıkarılacağını söyledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Uysal, Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Sebahattin Çimen ile birlikte Ulaşım Hizmetleri Otobüs İşletme Müdürlüğü'nde bir basın toplantısı düzenledi. Uysal, özel halk otobüslerinde alınan kış tedbirleri ile ilgili olarak, kış lastiği olmayan aracın hemen hemen kalmadığını belirterek, kontrollerin sürdüğünü, ayrıca devamlı anonsların yapıldığını söyledi.

Özellikle zabıta ve terminal çıkışındaki personel vasıtasıyla kar lastiği olmayan aracın sefere çıkarılmadığını kaydeden Yılmaz Uysal, 24 hatta 209 araçla hizmet verdiklerini, yoğunluk olan bölgelere yedek otobüslerin yönlendirildiğini dile getirdi.

Uysal, şikayetlerin bulunduğu Okullar Bölgesi'ne her 20 dakikada bir otobüs bulunduğunu belirterek, “İlerleyen zamanlarda oraya adliye taşınacak, fuar açılacak, stadyum taşınacak ve TOBB üniversitesi açılacak. Biz, bunlar gerçekleştiğinde saatleri yeniden düzenleyeceğiz. Hizmet, taleple ilgili bir iş.” dedi.

Yeni yapılan Tuzlugöl-TOKİ konutlarının olduğu bölgeye de kışın ulaşımın zor olduğunu belirten Uysal, ”Kar ve buzun olduğu zamanlarda, bırakın araçla gitmeyi, yürüyerek gitmek bile mümkün değil. Biz oraya güzergâh ayarlarken, ‘ulaşım hizmetlerinin kontrolünde araç ve insan güvenliğini tehlikeye sokacak bir durum olduğu zaman otobüsler geçici olarak girmeyecekler’ şerhini de koydurduk. Şu anda o bölgeye 70 sefer yapılıyor.” ifadelerine yer verdi. Toplantıya, Halk Otobüsçüleri Kooperatifi Başkanı Sebahattin Çimen de katılarak çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.



CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.