1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Sivas’ta Suriye İçin 'Bir Ekmek Bir Battaniye' Kampanyası Başlatıldı
Sivas’ta Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye Kampanyası Başlatıldı

Sivas’ta Suriye İçin 'Bir Ekmek Bir Battaniye' Kampanyası Başlatıldı

Sivas’ta 52 sivil toplum örgütü bir araya gelerek Suriye için “Bir ekmek, bir battaniye” kampanyası başlattı.

A+A-

Sivas’ta 52 sivil toplum örgütü bir araya gelerek Suriye için “Bir ekmek, bir battaniye” kampanyası başlattı. Kampanyanın startı tarihi Taşhan’da açılan kermes ile verildi. Okunan duanın ardından yoğun bir ilgiyle açılan kermeste vatandaşlar makbuz karşılığı Suriyeliler için yardım yapabiliyor.

İHH Şube Başkanı Özcan Duman açılışta yaptığı konuşmada, bir haftalık çalışmanın ardından kermesle kampanyaya start vereceklerini söyledi. Ayni ve nakdi yardımları kampanyanın bitimiyle birlikte ilgililere ileterek yardımların ulaşmasını sağlayacaklarını belirten Duman, bu kermesle birlikte muhtelif yerlerde de stantlar açacaklarını bir hafta sonra Pazar akşamına kadar yardımları topladıktan sonra pazartesi yardımları ulaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Sivas’ta 52 sivil toplum kuruluşu olarak bir araya geldiklerini anlatan Özcan Duman,” Bu bizim için gurur verici, herkes bu mazlum ve mağdur halk için bir araya geldi. İnşallah en hızlı bir şekilde bu çalışmalarımızı tamamlayacağız” dedi.
Kampanyanın startının verildiği açılışa Ak Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kermeste Suriye’deki savaştan bildik manzaraların yer aldığı fotoğraf karelerine de yer verildi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.