1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Sivil Anayasa İle En Az 10 Kuşak 250 Yıl Yaşar"
Sivil Anayasa İle En Az 10 Kuşak 250 Yıl Yaşar

"Sivil Anayasa İle En Az 10 Kuşak 250 Yıl Yaşar"

Zaman Gazetesi yazarlarından Mümtaz’er Türköne'den açıklamalar..

A+A-

Zaman Gazetesi yazarlarından Mümtaz’er Türköne, "Bu yıl yapılacak olan yeni Sivil Anayasa ile en az 10 kuşak 250 yıl yaşar. İleriki yıllarda torunlarımız bizlere dua gönderir." diye söyledi.

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitim-Bir-Sen, Sinop Şubesi’nce düzenlenen ‘Türkiye’nin Dünü, Bugünü ve Sivil Anayasa’ konulu konferansı için memleketi Sinop’a gelen Mümtaz’er Türköne, Anayasa’nın sosyal bir sözleşme olduğunu belirtti. Sinop Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen konferansa Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Orhan Alpay, Turizm İl Müdürü Hikmet Tosun, Eğitim-Bir-Sen üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Eğitim-Bir-Sen Sinop il başkanı Mustafa Arslan açılış konuşmasında, Başbakan’ın öğretmenlerin ‘Az çalışıp, çok tatil yapıyorlar’ sözünden çok rahatsız olduklarını belirterek, “Günümüzde akşam eve iş götüren ikinci bir meslek grubu var mıdır acaba? Öğretmen yarınki dersini öğrencisine en iyi şekilde anlatabilmek için bazen gecenin geç saatlerine kadar çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra kürsüye gelen Mümtaz’er Türköne, millet olarak 52 yıl darbe yasaları ile yaşadığımızı belirterek, “Darbecilik ve askeri vesayet, eşkıyalıkla ülkeyi yönetme alışkanlığı demek. Bir çete 27 Mayısta önce orduyu sonra memleketi ele geçirdi. 235 General ve 6 bin subay ordudan ihraç edildi. Geçen hafta 2 generalin ses kayıtlarında iç savaşla, ekonomik krizle, aç bırakarak çoluk çocuğuna kadar hesap sorulacağından bahsediyorlar. Kim bunlar? Rusya ya da Yunanistan Generali mi? İnanın onların subayları bunlar kadar zarar veremez. PKK, kanlı eylemler yapacağına bu Generallerin önünü açsa amacına daha çabuk ulaşır. Askeri vesayetçilerin darbe yapmaması için ellerini ve kollarını kıracak Sivil Anayasa yapılmalıdır. Darbe yasaları ile 52 yıl yaşadık. Bu yıl yapılacak olan yeni Sivil Anayasa ile en az 10 kuşak 250 yıl yaşar. İleri ki yıllarda torunlarımız bizlere dua gönderir.” dedi.

‘KILIÇDAROĞLU’NDAN ÜMİTLİYİM’

Eskiden askeri vesayet varken mevcut hükümetlere muhalefeti askerin yaptığını belirten Mümtaz’er Türköne, 12 Eylül 2010 yılında gerçekleştirilen Anayasa Referandumu ile askeri muhalefetin sona ermesi ile muhalefet görevinin CHP’ye kaldığını belirterek, “CHP önceden askerin gölgesinde kolay muhalefet yapıyordu. Onlar sahneden çekilince nasıl muhalefet yapacaklarını şaşırdılar. Ama ben hala Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ümitliyim. Beceremiyor ama, en azından iyi niyetli. Geçen hafta Sayın Başbakan ortaya kürtaj diye bir konu attı. Herkes sazan gibi bu konunun üzerine hemen atlarken Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Bu gündemi değiştirmeye yönelik suni bir gündemdir’ diyerek topa girmedi. Bu bile mesafe aldığını gösterir” diye ifade etti.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.