1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Siyanüre Karşı Hem Soyundular Hem De ‘duran Adam’ Eylemi Yaptılar
Siyanüre Karşı Hem Soyundular Hem De ‘duran Adam’ Eylemi Yaptılar

Siyanüre Karşı Hem Soyundular Hem De ‘duran Adam’ Eylemi Yaptılar

Kangallılar, ilçelerindeki 'Bakırtepe Altın Madeni Projesi' kapsamında Koç grubuna ait Demir Export işletmesinin altın arama çalışmalarında siyanür kullandığını öne sürerek, Sivas kent meydanında eylem gerçekleştirdi.

A+A-

Kangallılar, ilçelerindeki 'Bakırtepe Altın Madeni Projesi' kapsamında Koç grubuna ait Demir Export işletmesinin altın arama çalışmalarında siyanür kullandığını öne sürerek, Sivas kent meydanında eylem gerçekleştirdi. Eyleme destek vermek için Bergama’dan gelen aktivistler 'Siyanürlü altın istemiyoruz' sloganları atarak hem soyundu hem de duran adam eylemi yaptı.

Sivas kent meydanında toplanan Bakırtepe Çevre Platformu adına açıklama yapan Avukat Özgür Karabulut, Sivas’ın Kangal ilçesi Eğricek, Elkondu ve Pınargözü köyleri içinde bulunan Demir Eksport’a ait altın arama işletmesinin 'Bakırtepe Altın Madeni Projesi'ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onay verdiğini belirterek, yürütmenin durdurulması için açılan davada ise Sivas İdare Mahkemesi’nin 30 Mayıs 2013’te yürütmeyi durdurma kararı verdiğini söyledi. Kararın 3 Haziran 2013’te Bakanlığa bildirilmesine rağmen Koç grubuna bağlı işletmenin siyanürle altın arama faaliyetine devam ettiğini savunan Karabulut, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Sivas Valisi'ne seslenerek, Bergama'da yargı kararlarını uygulamayan dönemin Bakanlar Kurulu üyelerinin kişisel olarak Bergama köylülerine tazminatlar ödediklerini öne sürdü.

Açıklamanın ardından İzmir Bergama’dan gelen aktivistler, protesto amacıyla soyunmaya başladı. Oktay Kaya ve arkadaşları daha sonra 10 dakika duran adam eylemi yaparak siyanürle altın aramanın sonlandırılmasını istedi.

Bakırtepe Çevre Platformu İstanbul Sözcüsü Hacer Elçin, yaptığı konuşmada “Artık Türkiye’nin her yerinde adamlar duruyor, biz de Bakırtepe için duruyoruz. Siyanürle altın aramaya hayır demek için. Ölüler altın takmaz. Kangal siyanüre karşıdır. Bakırtepe siyanüre karşı olduğu için duruyoruz.” dedi.

Durma eylemi sırasında grup 'Durarak durduracağız' sloganları attı.
Grup daha sonra 'Bakırtepe burada Demir Eksport nerede' sloganları atarak olaysız bir şekilde dağıldı. Eyleme KESK üyesi sendikalar ile CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir de destek verdi. CİHAN

Siyanüre karşı hem soyundular hem de ‘duran adam’ eylemi yaptılar

Siyanüre karşı hem soyundular hem de ‘duran adam’ eylemi yaptılar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.