1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sodes’le Balıklıgöl'ü Gezdiler
Sodes’le Balıklıgölü Gezdiler

Sodes’le Balıklıgöl'ü Gezdiler

Mardin’in Derik ilçesinde Sosyal Destek Programı (SODES) 'Başarmak İçin El Ele' projesi kapsamında öğrencilere Şanlıurfa gezisi düzenlendi.

A+A-

Mardin’in Derik ilçesinde Sosyal Destek Programı (SODES) 'Başarmak İçin El Ele' projesi kapsamında öğrencilere Şanlıurfa gezisi düzenlendi. Derik’te faaliyet gösteren Yedibeyza Eğitim Kültür Sanat Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YEDİBEYZA) tarafından yürütülen SODES 'Başarmak İçin El Ele' projesi, Mardin Valiliği koordinatörlüğünde gerçekleştiriliyor. Proje, SODES kapsamında Kalkınma Bakanlığı tarafından destekleniyor.

Derikli öğrenciler, gezi kapsamında peygamberler diyarı Şanlıurfa' da Balıklıgöl, Hz. İbrahim doğduğu mağara, Mancınık Tepesi, Urfa Çarşısı, Şifalı Su ve Hz. Eyüp Peygamber’in çile çektiği mağarayı gezdi. Öğrenciler Balıklı Göl'de bulunan Hz. Bediüzzaman Camisi'ni de ziyaret etti.

Proje kapsamında öğrencilere 2012-2013 eğitim öğretim sezonu stresini atmaları için bu geziyi düzenlendiklerini belirten eğitmen Ömer Yorğun, "Proje kapsamında öğrencilere 2012-2013 eğitim öğretim sezonu boyunca SBS’ye yönelik etüt faaliyetleri yaptık. Eğitim faaliyetlerinin yanında öğrencilerin ders streslerini atmaları için futbol turnuvası, piknik, kitap okuma yarışması, Mardin gezisi ve en son olarak da Şanlıurfa-Gaziantep gezisi düzenledik. Bu faaliyetleri yapma fırsatı veren Kalkınma Bakanlığı, Mardin Valiliği, Mardin SODES proje ofisi ve dernek yöneticilerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

    Yorğun, öğrencilere ise yaz faaliyetlerinin ve yaz okulunun devam edeceği müjdesini verdi. Öğrenciler de gezinin kendileri için bir karne hediyesi olduğunu ve bunu düşünen öğretmenlerine çok teşekkür etti. CİHAN

SODES’le Balıklıgöl'ü gezdiler

SODES’le Balıklıgöl'ü gezdiler

SODES’le Balıklıgöl'ü gezdiler

SODES’le Balıklıgöl'ü gezdiler

SODES’le Balıklıgöl'ü gezdiler

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.