1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Sokaklar vandallardan temizlenecek"
Sokaklar vandallardan temizlenecek

"Sokaklar vandallardan temizlenecek"

Erdoğan, sokak eylemleri için TBMM şimdi inşallah Salı'dan sonra yeni yasal düzenlemeleri gerçekleştirerek, Hükümet idari tedbirleri alarak, diğer tüm kurumlarımız üzerine düşeni yaparak, sokakları bu vandallardan süratle temizleyecektir." diye konuştu

A+A-

Erdoğan: "TBMM inşallah Salı'dan sonra yeni yasal düzenlemeleri gerçekleştirerek, hükümet idari tedbirleri alarak, diğer tüm kurumlarımız üzerine düşeni yaparak sokakları bu vandallardan süratle temizleyecektir. Bu konuda tüm siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının hükümete gerekli desteği sağlamasını bekliyorum. Parlamentoda kim destek verir, kim destek vermez bunları da göreceğiz. Orada da herkes iyot gibi ortaya çıkacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş 'paralel yapı' açıklaması

"SİZİN IŞİD'DEN NE FARKINIZ VAR, O DA TERÖRİST, SEN DE TERÖRİSTSİN"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Cumhurbaşkanı olarak, elbette siyasi partiler nezdinde tarafsız bir konumdayım ama ülkemin ve milletimin çıkarları söz konusu olduğunda, benim safım, benim tarafım gayet nettir, bellidir. Bugüne kadar hep olduğu gibi, bundan sonra da ülkemin ve milletimin çıkarları ne gerektiriyorsa, benim tarafım o olacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize Valiliğince düzenlenen ve kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, işadamları, sporcular ile şehit aileleri ve gazilerin katıldığı yemekte yaptığı konuşmada, 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimlerinde şahsına verdikleri destek için hemşehrilerine şükranlarını sunduğunu belirtti.

Rize'nin 10 Ağustos seçimlerinde 81 vilayet arasında kendisine en yüksek desteği vermiş olmasından dolayı gururlandığını ifade eden Erdoğan, başbakanlığı döneminde de Rize'nin itibar ve iftiharını muhafaza etmenin hassasiyeti içinde olduğunu söyledi. Erdoğan, cumhurbaşkanlığı görevinde de Rizeli olmanın ağırlığı içinde hareket ederek, Rize'nin desteğine layık olmaya çalışacağını kaydetti.

Erdoğan, Türkiye'nin doğrudan halkın oyuyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olarak Türkiye'ye hizmet yolundaki mücadelesini, cumhurbaşkanı sıfatıyla daha güçlü şekilde sürdürmeye gayret edeceğini belirterek, "Rize'nin, Rizeli hemşehrileriminin önümüzdeki dönemde de yanımızda olacağına, bize desteklerini eksik etmeyeceğine inanıyorum" dedi.

Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, ekonomi ve demokraside standartlarını yükselttikçe önüne çıkartılan engellerin de aynı şekilde büyüyüp, şekillendiğini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz 'refah' dedikçe, bazıları bizi yokluğa, yoksulluğa mahkum etmek için çırpınıyor. Biz 'demokrasi, özgürlük, hak' dedikçe bazıları bizi darbelere, yasaklara, baskılara' mahkum etmek istiyor. Biz 'kardeşlik, birlik, beraberlik' dedikçe birileri bizi düşmanlığa, kavgaya ayrıştırmaya yönlendirmek için var gücüyle çalışıyor. Çünkü karşımızda hem içeride hem de dışarıda asırlık çıkar dengelerini bozan bir Türkiye gerçeği var. İçeride ve dışarıda çarklarını bozduğumuz, tuzaklarını alt üst ettiğimiz odaklar Türkiye'nin önünü kesmek için var gücüyle çalışıyorlar. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz hakkın, haklının, mazlumun yanında, zalimin karşısında durmayı sürdüreceğiz. Eğer böyle yapmazsak, görevimizi yerine getirmemiş, tarihimize ve değerlerimize sırtımızı dönmüş oluruz.
Oynanan oyun gayet açık ve net bir şekilde ortadayken şu veya bu sebeple en çok da siyasi çıkar hevesiyle Türkiye'nin milli çıkarlarına aykırı duruş sergileyenler, millet ve tarih önünde bunun hesabını vereceklerdir. Türkiye nice badireleri atlattı, bu hadiseleri de inşallah geride bırakacaktır. Ancak bu süreçte safını ülkenin ve milletin yanında değil de vandallığın, saldırganlığın, haydutluğun, hainliğin yanında belirleyenler alınlarındaki bu kara lekeyi ilanihaye silemeyeceklerdir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bulunduğu makam dolayısıyla siyasi partiler nezdinde tarafsız bir konumda olduğunu, ama ülkenin ve milletin çıkarları söz konusu olduğunda safının, tarafının gayet net ve belli olduğunu, bugüne kadar hep olduğu gibi bundan sonra da Türkiye'nin ve milletin çıkarları ne gerektiriyorsa tarafının o olacağını kaydetti.

"TARAFSIZ KALMAMIZI BİZDEN KİMSE BEKLEYEMEZ"

Erdoğan, "Eğer bir siyasi parti tabanını sokağa davet ediyorsa, bir siyasi partinin başkan yardımcısı twitt atmak suretiyle tabanını sokağa davet ediyorsa. Yakmaya, yıkmaya çağırıyorlarsa, buna zemin hazırlıyorsa, hiç kimse kusura bakmasın ben orada tarafsız davranamam. Eğer anamuhalefet partisi Türkiye'nin değil de Türkiye düşmanlarının sözcülüğünü yapıyorsa ben orada tarafsız davranamam" diye konuştu.

Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşanan şiddet olaylarında 37 kişinin hayatını kaybettiğini, araçların yakıldığını, kamu binalarının yakıldığını, dükkanların, bankaların yağmalandığını hatırlatan Erdoğan, bu süreçte muhalefet partilerinin sağduyu çağrısı yapmak yerine, buradan bir rant sağlamanın gayreti içine girdiklerini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşanan süreçte söz ve uslüp birliği içerisinde olunması gerektiğini belirterek, muhalefet partilerinin yaklaşımının, "Yeter ki biz kazanalım, ülkeye ne olursa olsun" olduğunu, bunun da kabul edilemeyeceğini söyledi.

"Okul yakıyorsun, hastane yakıyorsun, huzurevlerini yakıyorsun, çocukların kaldığı pansiyonları yakıyorsun. Bu anlayışa karşı artık bizden ne yapmamız bekleniyor. Böyle bir anlayış karşısında bizim de sessiz, tarafsız kalmamızı bizden kimse bekleyemez" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Suriye'nin eli kanlı rejimi IŞİD belasının doğmasının, büyümesinin bu kadar yayılmasının birinci derecede sorumlusudur. Bu çok açık net ortada bunu dünya biliyor, kabul ediyor. Buna rağmen çıkıp da Türkiye'yi IŞİD'I destekleyen ülke olarak lanse etmek vatanseverlik anlayışıyla asla bağdaşmaz. İddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. Türkiye Cumhuriyeti'ne bu yakıştırmayı yapanlar alçaktır, vatan hainidir. Bizim bugüne kadar IŞİD'e her hangi bir desteğimiz söz konusu olmamıştır. Hiçbir terör örgütüne ne olursa olsun böyle bir destek asla bizim ne fikriyatımızda ne inancımızda mümkün değil, olamaz. Biz, 30 yıldır terörle mücadele ediyoruz. Ülkemizde bir bölücü terör örgütü var ve bu ülkede 40 bini aşkın insan terörle mücadelede maalesef öldü. Öldürenler belli. Bunu artık anlamak için kahin olmaya gerek yok.

Gün etnik taassup günü de mezhep taassup günü de değildir. 250 bin kişi hayatını kaybederken 'onların mezhebi şuydu' diye susanlar, ateş kendilerine değince seslerini çıkaramazlar, böyle hakları yok. Kobani de Kobani, Kobani de Kobani? 250 bin kişi öldü Suriye'de, orada niye sesiniz çıkmıyor. Kobani olunca sesleri çıktı."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'nin Ayn Al Arap diğer ismiyle Kobani bölgesinde son yaşanan olaylar sonrasında 200 bin kişinin Türkiye'ye geldiğini, Türkiye'nin de bu kişilere kapısını açtığını, en güzel şekilde evsahipliği yaptığını ve yapmaya devam ettiğini vurgulayarak, "Bunu yapan Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı, askerine, polisine karşı şu anda bölücü terör örgütünün sokaklardaki vandalları, teröristleri neler yapıyorlar görüyorsunuz. Bundan sonraki süreç şu ana kadar olduğu gibi devam etmeyecek. Esed'i destekleyenler, Esed'in zulmüne ortak olanlar, Esed'in büyüttüğü ve beslediği terör örgütü kendilerine dokunduğunda hiçbir şey olamış gibi pişkince, şımarıkça davranamazlar. Milletvekilleri gidip resim çektirirken, oradan buraya bilgiler aktarırken bununla övünenler kalkıp da pişkin şekilde bunu konuşamazlar" diye konuştu.

"BAZI KALEMLER TERÖR ÖRGÜTÜNÜ ÖVECEK KADAR ALÇALDILAR"

Siyasi partilerin, medyanın, sivil toplum örgütlerinin ilkeli olması gerektiğine işaret eden Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Şu anda sokak eylemleri var diye, sokak eylemleri hükümeti, Çözüm Süreci'ni, Türkiye'deki huzur ve istikrarı hedef alıyor diye bazı medya kuruluşları ve bazı kalemler terör örgütünü övecek kadar alçaldılar. Paralel yapı son derece ırkçı bir zihniyete sahipken, sırf bu olaylar nedeniyle terör örgütünün sempatizanı olduverdi. Bu ülkede 30 yıldır kan akıtan terör örgütü bir anda paralellerin, bazı medya kuruluşlarının ve bazı kalemlerin sempatik örgütü oluverdi. Paralel yargı ne yazık ki yargıya gönderilenleri enteresan gerekçelerle salıvermeye başladı. Böyle bir şey olabilir mi?

Uzun süredir çözüm sürecinde örgüte akıl verenler yeniden silahlı saldırı yapın diyorlar, şu anda da bu sokak eylemlerini büyütmek için zararı çoğaltmak için sorumsuzca yazılar yazıyorlar. Bunu Gezi olaylarında da yaptılar, 17-25 Aralık darbe girişimi sırasında da yaptılar. Ahlaksız yöntemlerle, ahlaklı bir mücadelenin verilemeyeceğini bunlarda er ya da geç görecekler. Bu ülkede iktidarları değiştirmenin yöntemi sandıktır. Bu ülkenin iç ve dış politikasına istikamet çizenin yegane yolu sandıktır. Sandık dışında böyle vandallıkla, şiddetle, yağmacılıkla yol arayanlar gereken cevabı alırlar ve alacaklardır. Türkiye'yi kolay lokma sayanlar gereken cevabı alırlar ve alacaklardır. Türkiye'yi kolay lokma sayanlar bu ülkenin onların boğazlarına durup, nefeslerini kesecek bir güç olduğunu bilmelidirler."

"BİRLİĞE, BERABERLİĞE, DAYANIŞMAYA HER ŞEYDEN ÇOK İHTİYAÇ DUYULAN GÜNLER"

Türkiye'nin artık, bir kaç provokatif eylemle, manipülasyonla, medya marifetiyle rotası belirlenen bir ülke olmadığını belirten Erdoğan, "Gündemi dışarıdan belirlenen bir Türkiye artık yok. Türkiye artık kendi gündemini kendi belirlemektedir. Hala böyle bir Türkiye özlemi içinde olanların hevesleri inşallah yine kursaklarında kalacaktır. Artık eski Türkiye yok, şimdi yeni Türkiye var. Türkiye'yi dizleri üzerine çöktürme hevesiyle yanıp tutuşanlar, Allah'ın izni ve yardımıyla bir kez daha millet iradesinin ayakları altında ezilip gideceklerdir" diye konuştu.
"Oyun aynı oyun" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1960 ve 1980 darbeleri öncesinde yapılanların bugün de yapılmak istendiğini söyledi. Önce bir kesimin sokağa dökülüp vandallıkla, saldırganlıkla, terörle diğer vatandaşları tahrik ettiğini, önce güvenlik kuvvetlerine sonra sokaktaki masum insanlara saldırılarak bir muhatap oluşturulmaya çalışıldığını kaydeden Erdoğan, böylece birbirine husumetle bakan, sopayla, silahla birbirine saldıran bir ülke iklimi oluşturmanın hedeflendiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu çok bayat bir oyun, çok bayat bir senaryo. Milletimiz artık neyin ne olduğunu net olarak görüyor ve bu tuzaklara düşmüyor. İnşallah bundan sonra da hiç düşmeyecek. Milletimiz bu tezgahı, bu oyunu çok iyi gördüğü, gerisindeki niyeti çok iyi çözdüğü için bugüne kadar basiretli davrandı. İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte de, hiç endişe etmeyin, bu şekilde davranacaktır. TBMM inşallah Salı'dan sonra yeni yasal düzenlemeleri gerçekleştirerek, hükümet idari tedbirleri alarak, diğer tüm kurumlarımız üzerine düşeni yaparak sokakları bu vandallardan süratle temizleyecektir.

Bu konuda tüm siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının hükümete gerekli desteği sağlamasını bekliyorum. Parlamentoda kim destek verir, kim destek vermez bunları da göreceğiz. Orada da herkes iyot gibi ortaya çıkacak. Bugünler, birliğe, beraberliğe, dayanışmaya her şeyden çok ihtiyaç duyulan günlerdir. Diğer bütün hesaplar, bütün çekişmeler, farklılıklar bir kenara bırakılarak ülkenin ve milletin bekası için herkes sorumluluk üstlenmeli, ilgililere bu konuda gerekli desteği vermelidir."

"ONLAR YIKMAYA ÇALIŞACAK, BİZ HEM ŞEHİRLERİ HEM GÖNÜLLERİ KORUYACAĞIZ"

Rize'nin ve Rizeli gençlerin de böyle hassas zamanlarda dikkatli olması gerektiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tahriklere aldanmayacağız, tuzaklara prim vermeyeceğiz" ifadesini kullandı. Özellikle anne ve babaların çocuklarının kandırılmasına, istismar edilmesine izin vermemesini isteyen Erdoğan, polisin, askerin ve istihbaratın iyi çalıştığını, başarılı sonuçlar aldığını ve alçaklardan gereken hesabı sorduğunu söyledi.
Erdoğan, "Onlar en iyi bildikleri işi yapacak, yıkmaya çalışacak, biz en iyi bildiğimiz işi yapacak hem şehirlerimizi hem gönülleri koruyacak ve inşa edeceğiz. Sonuçta milletin, kardeşliğin, yeni ve büyük Türkiye'nin kazanacağından kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.


 

Cumhurbaşkanı seçiminde kendisine verdikleri rekor düzeydeki destek için Rizeliler'e bir kez daha teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün açılışı yapılan eser ve hizmetlerin kente hayırlı olmasını diledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.