1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sokaktan Kurtarılan Çocuklar Gösteri Sergiledi
Sokaktan Kurtarılan Çocuklar Gösteri Sergiledi

Sokaktan Kurtarılan Çocuklar Gösteri Sergiledi

Erzurum’da Sosyal Projeleri Destekleme (SODES) tarafından uygulanan “Elveda Sokaklar, Merhaba Mutlu Yarınlar” projesi meyvelerini vermeye başladı.

A+A-

Erzurum’da Sosyal Projeleri Destekleme (SODES) tarafından uygulanan “Elveda Sokaklar, Merhaba Mutlu Yarınlar” projesi meyvelerini vermeye başladı. Çocuk Danışma ve Eğitim Merkezi (ÇODEM) sayesinde sokaklardan kurtarılan çocuklar, özel eğitimlerle adeta birer sanatçıya dönüştü. Yıl sonu gösterisi için sahneye çıkan yetenekli çocuklar, bağlama ve gitar çaldı, judo gösterisi yaptı, Erzurum yöresinin halk oyunu barı başarıyla sergiledi.

Koordinatörlüğünü Abdülhakim Zafer’in yaptığı projeyle çocukların sokaklardan uzaklaştırılıp toplumla kaynaştırılması amaçlandı. ÇODEM vasıtasıyla ulaşılan 203 çocuğun bağlama, gitar, halk oyunları, ebru, atletizm, bilgisayar, tekvando ve buz hokeyi faaliyetlerine katılması sağlandı. Proje hakkında bilgi veren Zafer, “Proje, okul sonrası ailelere katkı sağlamak amacıyla çalışan çocuklara yönelik olarak Nisan 2010’da, Erzurum Valiliği koordinatörlüğünde kamu kuruluşlarının katkılarıyla başlamıştır. Kuruluş aşamasında Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından mali açıdan desteklenen proje, 2011-2012 eğitim öğretim yılında İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'nün 'Yarınlara Emniyetle Koşuyoruz', 2012-2013 eğitim öğretim yılında ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün 'Elveda Sokaklar, Merhaba Mutlu Yarınlar' isimli SODES projeleriyle yürütülmüştür. ÇODEM'de günümüz itibariyle 203 çocuğa ulaşılmış, yine proje kapsamında 135 çocukla Çanakkale ve İstanbul gezisi düzenlenmiştir. Okula devam etmeyen çocuklar tespit edilerek devamlarının sağlandığı proje kapsamında sürdürülen eğitim faaliyetleri piknikler, halı saha turnuvaları, tarihi ve kültürel mekan gezileri ve ağaç dikimi gibi faaliyetlerle tamamlanmaktadır. Projenin sürdürülebilirliğinin sağlanması için yeni bir SODES projesi hazırlanmıştır.” dedi.

Yıl sonu gösterisine, çok sayıda öğrencinin yanısıra Erzurum Vali Yardımcısı Mehmet Gökve Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı da katıldı. CİHAN

Sokaktan kurtarılan çocuklar gösteri sergiledi

Sokaktan kurtarılan çocuklar gösteri sergiledi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.