1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Somali saldırısını El Şebab üstlendi
Somali saldırısını El Şebab üstlendi

Somali saldırısını El Şebab üstlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın ziyaret edeceği Somali'de Türk heyetinin de bulunduğu otele düzenlenen bombalı saldırıyı El Şebab örgütü üstlendi.

A+A-

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yakınlarındaki Türk heyetinin de kaldığı Atfeya Otel olarak da bilinen SYL Otel'e düzenlenen bombalı saldırıda 4 kişinin öldüğü, 3 polisin yaralandığı bildirildi.

Söz konusu otelde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Somali'yi ziyaret etme ihtimaline karşılık, diplomatlar ve güvenlik görevlilerinden oluşan heyet de bulunuyordu.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, olayda 2'si polis, otelde görevli bir kadın ve intihar eylemcisi olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetti, 3 polis yaralandı.

Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçiliği kaynakları, saldırıda Türk heyetinden ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti.
Görgü tanıkları, başkent Mogadişu'da Somali Parlamentosu'nun karşısında bulunan Atfeya Otel'e yönelik saldırının ardından parlamento binasını koruyan Afrika Birliği askerlerinin ateş açtığını ifade etti.

Somalili yetkililer olayın araştırıldığını, saldırının Türk heyetini hedef alıp almadığı konusunda konuşmanın erken olacağını kaydetti.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, Afrika Birliği askerlerinin otel çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldığı bildirildi.

SALDIRIYI EL ŞEBAB ÜSTLENDİ
El Şebab'ın askeri sözcüsü Şeyh Abdusis Ebu Musa, gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırının otelde yapılan güvenlik toplantısını hedef aldığını ve çok sayıda Somali güvenlik görevlisini öldürdüklerini öne sürdü.

Otelde bulunan Türk heyetinin güvenli bir şekilde otel içerisinde bekletildiği belirtilirken, Afrika Birliği askerleri saldırının olduğu alanı güvenlik çemberine alarak kapattı.

Mogadişu'da bulunan Türk Kızılayı Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu da yaptığı açıklamada, patlamada Türk ekiplerinden ölen ya da yaralanın bulunmadığını belirtti.

Mogadişu'ya Türk Kızılayının bölgedeki çalışmalarını incelemek ve bölgeye ziyarette bulunacak Türk heyetine eşlik etmek üzere gittiklerini dile getiren Güllüoğlu, "Saldırıda Türklerden ölen yok, ancak Somalililerden kayıplar mevcut. Sayı konusunda bilgi yok. Saldırı otelin yakınlarında gerçekleşti. Neden yapıldığına ilişkin henüz bilgi yok. Programımızı değiştirmeyeceğiz, hala cumartesi dönüş planlıyoruz" diye konuştu.

Güllüoğlu, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Somali'de yardım çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Dışişleri Bakanlığından yapılan bilgilendirmede ise Türk ön heyet üyelerinin kaldığı otele yönelik bir saldırı olduğu ve patlamanın otelin kontrol noktasında meydana geldiği ifade edildi.

Somali tarafında can kaybı olabileceği kaydedilen bilgilendirmede, Türk tarafından can kaybı olmadığı, bir kişinin otelin kırılan camları nedeniyle hafif yaralanmış olabileceği belirtildi.

Somali makamlarının güvenlik seviyesini yükselttiği ifade edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.