1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Soner Yalçın Panele Katıldı!
Soner Yalçın Panele Katıldı!

Soner Yalçın Panele Katıldı!

Oda TV davasından 2 hafta önce tahliye olan Soner Yalçın, Ergenekon davasına izleyici olarak katıldı..

A+A-

Oda TV davasından 2 hafta önce tahliye olan Soner Yalçın, Ergenekon davasına izleyici olarak katıldı. Yalçın daha sonra, duruşma salonu önünde kurulan çadırda düzenlenen 'Çalışan Gazetecilerin Sorunları ve İfade Özgürlüğü' konulu panelde konuştu.

Oda TV davasının tutuksuz sanığı Soner Yalçın, sabah saatlerinde Silivri'ye gelerek Ergenekon davasında izleyici olarak yer aldı. Fatih Hilmioğlu'nun sağlık sorunları gerekçe gösterilerek yapılan basın açıklamasına da katılan Yalçın, Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) tarafından, Silivri Cezaevi önündeki çadırda düzenlenen 'Çalışan Gazetecilerin Sorunları ve İfade Özgürlüğü' konulu panelde konuştu.

Duruşmaya öğle arası verildiğinde, İnönü Üniversitesi eski Rektörü Fatih Hilmioğlu'nun sağlık durumuna ilişkin, CHP'li bazı vekiller ve Tüm Öğretim Üyeleri Derneği (TÜMÖD) üyeleri, duruşmu salonu önünde basın açıklaması yaptı. Soner Yalçın'ın da katıldığı açıklamada TÜMÖD üyesi Doç. Dr. Cüneyt Akalın, 'Prof. Fatih Hilmioğlu'na Özgürlük' adıyla bir kampanya başlattıklarını belirterek, 4 yıldır Ergenekon davasında tutuklu yargılanan Hilmioğlu'nun çok ciddi sağlık sorunları olduğunu söyledi.

Soner Yalçın, basın açıklamasının ardından GÖP tarafından 'Çalışan Gazetecilerin Sorunları ve İfade Özgürlüğü' konulu panele katıldı. Panelde Yalçın'ın yanı sıra TGS Başkanı Ercan İpekçi, TGC Yönetim Kurulu üyesi Zafer Atay, Avrupa Gazeteciler Federasyonu Başkanı Arne König ve Ankara Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Erol Aras da konuşmacı olarak yer aldı.

Panel'den önce Ergenekon davasının görüldüğü duruşma salonuna girdiğini belirten Yalçın sözlerine Ergenekon davasının görüldüğü mahkemeye teşekkür ederek başladı. Yalçın şunları söyledi: "Sözlerime biraz önce gittiğim mahkemeye (Ergenekon davasının görüldüğü mahkeme) teşekkür ederek başlıyorum. Bizi, hepimizi bir araya getirdiği, bizi tanıştırdığı için teşekkür ederim. Bize bir yürüyüş başlattı. O yürüyüş için teşekkür ederim. Şimdi biz derin uykudan mahkemeler sayesinde uyandık. Bu 3'üncü yürüyüşümüz özel yetkili mahkemelere darbe vurdu."

"Fiziksel tutukluluk önemli değil, asıl olan ruhsal esarettir." diyen Yalçın, bir çok gazetecinin esaret altında olduğunu ileri sürdü. Yalçın, "Korku insanı yozlaştırır. Biz bu topraklara cesaret ekeceğiz, bu cesareti de ekiyoruz. Cezaevinde tutukluyken 13 Aralık 2012 tarihinde Silivri'nin önündeki o yürüyüşü gördüm. Silivri'de cezaevinde olan arkadaşlar cezaevinde yatmanın onurunu yaşıyor. Kimsenin bir korkusu yok. Asıl korku akrep gibi yaşamaktadır." şeklinde konuştu.

Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Ercan İpekçi de "Meslektaşlarımızın gazetecilik faaliyetleri Terörle Mücadele Yasası kapsamına sokularak terörist faaliyet olarak gösterildi. Her kesimden her görüşten meslektaşlarımız bu kapsamda yargılandı. Şu an her görüşten meslektaşımız içeride. Cezaevinde şu anda 70 gazeteci var. 120 gazeteci de son 4 yıl içerisinde cezaevinden çıktı. Bu arkadaşlarımızın hiçbiri terör örgütü kamplarından alınmadı. Evlerinden çalıştıkları kurumlardan alındı. Tahliye olunca da yine buralara döndüler." dedi. CİHAN

Soner Yalçın, Silivri Cezaevi önünde düzenlenen panele katıldı

Soner Yalçın, Silivri Cezaevi önünde düzenlenen panele katıldı

Soner Yalçın, Silivri Cezaevi önünde düzenlenen panele katıldı

Soner Yalçın, Silivri Cezaevi önünde düzenlenen panele katıldı

Soner Yalçın, Silivri Cezaevi önünde düzenlenen panele katıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.