1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Sönmez: E-reçete Sistemi İle Birçok Sorun Ortadan Kalktı
Sönmez: E-reçete Sistemi İle Birçok Sorun Ortadan Kalktı

Sönmez: E-reçete Sistemi İle Birçok Sorun Ortadan Kalktı

Bölge Elazığ Eczacı Odası Başkanı Hakkı Sönmez, yeni reçete sisteminin faydalı olacağını, hekim bilgisi ve kontrolü dışında, o hekime ait reçete üretilemeyeceğini söyledi.

A+A-

Bölge Elazığ Eczacı Odası Başkanı Hakkı Sönmez, yeni reçete sisteminin faydalı olacağını, hekim bilgisi ve kontrolü dışında, o hekime ait reçete üretilemeyeceğini söyledi. Eczanede hekimin yazısının okunamaması ya da yanlış ilaç verme olaylarının ortadan kalktığını belirten Sönmez, reçetenin kaybolması veya yırtılması gibi olayların da yaşanmayacağını belirtti.

        Hakkı Sönmez, yaptığı açıklamada, e-reçete sistemi sayesinde sahte reçetelerden dolayı eczanelerin yaşadıkları cezai durumlarında yaşanmayacağının altını çizdi. Sönmez, "Reçetenin kaydı aşamasında eczacılar yaklaşık 31 çeşit bilgiyi Medula eczane provizyon sistemine kaydetmek zorundalar. E-reçete sonrası ise eczacılar yalnızca 6 çeşit bilgiyi sisteme kaydedecek." dedi.

        Elazığ'da eczane sahipleri ve vatandaşlar da yeni sistemden memnun olduklarını belirtti. Bu sistemle daha güvenli bir şekilde ilaçlarını temin edeceklerini belirten vatandaşlar, sistemin devreye alınmasına katkısı olanlara teşekkür etti.
CİHAN

Sönmez: E-reçete sistemi ile birçok sorun ortadan kalktı

Sönmez: E-reçete sistemi ile birçok sorun ortadan kalktı

Sönmez: E-reçete sistemi ile birçok sorun ortadan kalktı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.