1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Sosyal medyada PKK operasyonu
Sosyal medyada PKK operasyonu

Sosyal medyada PKK operasyonu

İstanbul'da düzenlenen 3 ayrı operasyonda PKK'nın sosyal medya yapılanmasına baskın düzenlendi.

A+A-

CİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi), BİMER (Başbakanlık İletişim Merkezi), 155 Polis İmdat ile cumhuriyet savcılıklarına başvuran binlerce vatandaş, sosyal medya üzerinden PKK terör örgütünün propagandasını yaparak, polis ve askerlere hakaret eden sosyal medya kullanıcı hesaplarını şikayet etti.

3 AYRI OPERASYON YAPILDI

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şikayetler üzerine sosyal medya hesaplarını tek tek incelemeye aldı. İncelemeler sırasında, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgeleri'nde terörle mücadele eden polis ve askerlere hakaret ederek, çarpıtılmış bilgileriyle örgüt propagandası yapan kişiler tespit edildi. İstanbul'da düzenlenen 3 ayrı operasyonda PKK'nın sosyal medya yapılanmasına baskın düzenlendi.

17 KİŞİ TUTUKLANDI!

Yapılan operasyonlarda 28 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların büyük bir bölümü, kendilerinden habersiz kendi isimlerine sosyal medya hesabı açıldığını söyledi. Ancak bilgisayarlarının alınan imaj kayıtlarından polis ve askere yönelik hakaret içeren paylaşımları yapan kişilerin onlar olduğu belirlendi. Sosyal medya hesapları üzerinden PKK adına dezenfarmasyon yayınlar yaparak, polis ve askerlere hakaret eden 28 zanlıdan 17'si tutuklandı. 11 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.