1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Sosyal Medyada Türkçe Olimpiyatları Rüzgarı
Sosyal Medyada Türkçe Olimpiyatları Rüzgarı

Sosyal Medyada Türkçe Olimpiyatları Rüzgarı

Uluslararası Türçe Derneği (Türkçeder) tarafından organize edilen 10.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları yoğun ilgi görüyor. Dünyanın 135 ülkesinden gel...

A+A-

Uluslararası Türçe Derneği (Türkçeder) tarafından organize edilen 10.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları yoğun ilgi görüyor. Dünyanın 135 ülkesinden gelen bin 500 öğrencinin performanslarını sergiledikleri Türkçe Olimpiyatları, sosyal paylaşım sitesi Twitter’da en çok konuşulan konu, yani ‘Trend Topic’ oldu.

30 Mayıs’ta Beşiktaş'taki Four Seasons Otel'de başlayan açılışın ardından, 2 Haziran Cumartesi günü Ankara 19 Mayıs Stadyumu, Şanlıurfa 11 Mayıs Stadyumu, Kütahya Dumlupınar Stadyumu, Ordu 19 Eylül Stadyumu ile İstanbul Hilton'da gerçekleşen Türkçe Olimpiyatları Etkinlikleri'ni aynı anda 90 binden fazla kişi yerinde izledi. Etkinlikleri izleyenler çektiği fotoğrafları, Türkçe Olimpiyatları hakkındaki duygu ve düşüncelerini #barisdiliturkce etiketiyle paylaşınca Türkçe Olimpiyatları Twitter'da günün en çok konuşulan konusu oldu. Twitter kullanıcıları arasında Trend Topic (TT) diye tabir edilen gündem sıralamasında zirveye çıktı.

Sosyalmedya.in isimli Sosyal Medya Takip Sistemi'nden alınan verilere göre, dün 22:39'da TT listesine giren #barisdiliturkce etiketi, gece 00:55'e kadar listenin zirvesinde yer tuttu. Paylaşımlar sabaha saatlerine kadar devam etti.

Diğer taraftan İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen Kültür Şöleni ziyaretçileri de görüşlerini #renklerinbulusmasi etiketiyle paylaştı. Gün boyunca Kültür Şöleni'ni ziyaret edenlerden yaklaşık 3 bin kişinin attığı 5 bin tweet mesajı 537 bin Twitter kullanıcısının Kültür Şöleni'nden haberdar olmasını sağladı. Birçok ziyaretçi ise herhangi bir etiket kullanmadan çektiği fotoğrafları paylaştı.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.