1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. 'ŞÖYLE DEMİŞTİNİZ SAYIN RUHSAR PEKCAN'
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

'ŞÖYLE DEMİŞTİNİZ SAYIN RUHSAR PEKCAN'

A+A-

ŞÖYLE DEMİŞTİNİZ SAYIN RUHSAR PEKCAN

ARSEN LÜPEN DÖNECEK Mİ YANİ?

SÖZÜNÜZDE DURACAĞINIZA İNANIYORUM SAYIN BAKAN...

 

O gün, bakanlığın toplantı salonunda, bir araya geldiğiniz bölge müdür vekillerine aynen şöyle demiştiniz Sayın Bakan:

'GÜMRÜK KAPILARINDA YAŞANANLARLA (KAÇAK, YOLSUZLUK, RÜŞVET VS.) İLGİLİ YAŞANACAKLARDAN MEMURU DEĞİL SİZİ SORUMLU TUTARIM' Ağzınızdan çıkan söz aynı böyleydi. Aradan kısa bir süre geçti. Şimdi bu sözler ağınızdan çıktıktan sonra, bölge müdürleri sizi dinlemiş mi yoksa bıyık altından gülerek 'Sen ne dersen de biz bildiğimizi yaparız' mı demiş.. Mesela Gürbulak'tan başlayalım mı?

BUYURUN SAYIN BAKAN

Bolu Emniyet Müdürlüğü'nün acar şubesinin acar Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü polisleri 2 Kasım 2019 günü, 'Bismillah' diyerek başladıkları o günde, kaçakçılığın giriş noktaları olan Doğu'daki kapılardan yüklenen ve istikameti İstanbul olan bir tıra operasyon düzenledi.

Şoför gözaltına alınırken, tırın içerisinde aramaya geçildi. Arama sonrasında aracın içerisinde piyasa değeri yaklaşık 2 milyon 800 bin liralık liralık 14 bin 500 adet USB kablosu ile birlikte değişik markalarda 5 bin 370 adet şarj adaptörü, 4 bin 200 adet USB kablosu ile birlikte değişik markalarda kaçak araç şarj adaptörü, 7 bin 78 adet değişik markalarda kaçak kulaklık ele geçirildi!

Sonuç: Kusura bakmayın Sayın Bakanım ama bazıları siz konuşurken bu malı kapıdan nasıl sallayacağını düşünüyormuş! Haksızsam haksızsınız deyin..

KAPI MALUM KAPI SAYIN BAKANIM

Sevgili Bakan... Sizde biliyorsunuzdur ama bilmiyorsanız ben söyleyeyim. Kaçak elektronik eşyalara 'Hoş geldiniz' denilen kapı malum kapı. Gürbulak Sınır Kapısı. Ee şimdi kapı belliyse kapının sapını çeviren, kaçağa arkasından el sallayan Bölge Müdür Vekili beyefendiye ne yapacağınızı sormakta benim hakkım. Sahi ne yapacaksınız bu bölge müdür vekiline sayın bakan. Hayır merak içerisindeyim de.. Merakımı, merakımızı bağışlayın çünkü bu kapıdan kısa süre öncede tam 5 Tır Çay içeriye sallandı. Sonuç bölge müdür vekili yerinden kıpırdamadığı gibi 3 Milyon Liralık elektronik eşya da liseli bölge müdür vekilinin sorumluluğundaki kapıdan gelin arabası gibi geçti..

Sahi bu bölge müdür vekiline ne yapacaksınız? Gerçekten bu bölge müdür vekili liseli mi? Peki şuan liseli vekil izinli mi? Yani kapı yanıp tutuşurken.. Neden, neden izinli..? Sakın kaçağın üzerine yorgan örtülüyor olmasın!.. Size teşkilat, hükümetimiz çok güveniyor lütfen gereğini yapın Sayın Bakan.. İşinize karışmak istemem ama bence işe bu bölge müdür vekilini Ankara'da kimler, neden koruyordan başlarsanız sonuca çabuk ulaşırsınız...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
48 Yorum