1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Soylu: 27 Mayıs’ta Siyaset Daha Güçlü Olsaydı Darbe Olmazdı
Soylu: 27 Mayıs’ta Siyaset Daha Güçlü Olsaydı Darbe Olmazdı

Soylu: 27 Mayıs’ta Siyaset Daha Güçlü Olsaydı Darbe Olmazdı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, 27 Mayıs darbesinde ilmiğin sadece Adnan Menderes’in boynuna değil bütün milletin boynuna geçirildiğini söyledi.

A+A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, 27 Mayıs darbesinde ilmiğin sadece Adnan Menderes’in boynuna değil bütün milletin boynuna geçirildiğini söyledi. “Siyaset merkezi daha kuvvetli olsaydı, daha güçlü olsaydı, daha donanımlı olsaydı böyle bir darbe gerçekleşemeyecekti.” diyen Soylu, bugün siyasetin güçlü olmasıyla darbelerin önünde geçildiğini kaydetti.

AK Parti Ar-Ge’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Eskişehir’de partisinin Siyaset Akademisi toplantısına katıldı. Parti üyelerine AK Parti’nin yapmış olduğu faaliyetler hakkında bilgi veren Soylu, artık yeni bir dünya düzeninde siyaset yaptıklarını söyledi. Her alanda olduğu gibi siyasette de bilginin önemine değinen Genel Başkan Yardımcısı Soylu, 27 Mayıs darbesinden örnekler verdi. Siyaset Akademilerinin yeni dönem siyasetinde geçmişten yaşanan olumsuzlukların yaşanmaması ve gelecek siyasetine yeni soluklar kazandırılması için yaptıklarını söyledi.

"27 MAYIS'TA MİLLETİ HOR GÖRDÜLER"

Genel Başkan Yardımcısı Soylu, 27 Mayıs darbesin ile milletin önünü kestiklerini söyledi. 27 Mayıs 1960’ı Türkiye’deki bütün kötülüklerin anası olarak nitelendiren Soylu, “İlmik sadece Adnan Menderes’in boynuna geçirilmiş değil. İlmik bütün milletin boynuna geçirildi.” dedi. 27 Mayıs’ta milletin hor görülerek geleceğinin önünü kestiklerini kaydeden Soylu, “Kütahya Üniversitesi’nin Rektör Yardımcısı Eşme’de bir köyde bir adamın evladı. Bir köylünün hangi hakla profesör olmasın, iş adamı olmasın, bakan ve ya başbakan olmasın, cumhurbaşkanı ve milletvekili olmasın, belediye başkanı olmasın, o şehrin en zengini olmasın diyerek bu milletin evlatlarına hizmet edenlerine önemli ölçüde yaptıkları ve onların gözünü korkutabilmek için onların var olan siyasi gücünde ayırabilmek için gerçekleştirdikleri hadiselerden biridir.” ifadelerini kullandı.

"BUGÜN GÜÇLÜ SİYASET SAYESİNDE DARBELER OLMADI"

“Belki o gün bilgiyle daha fazla donatılmış olsaydık bunu gerçekleştiremeyeceklerdi. Siyaset merkezi daha kuvvetli olsaydı daha güçlü olsaydı daha donanımlı olsaydı böyle bir darbe gerçekleşemeyecekti.” diyen Soylu, 27 Nisan e-bildirisinden itibaren siyasetin güçlü durduğunu ve akıllarındaki planların bozulduğunu belirtti. Soylu şöyle devam etti: “Nasıl Ergenekon’u, Balyoz’u, Ayışığı’nı, Mavikızı, Sarıkız’ı bir şekilde gerçekleştiremedikleri gibi. Nasıl irtica ile eylem planı ile birlikte bu insanların başına yeni bir bela saramadıkları gibi. Siyaset güçlü ve kuvvetli olursa, siyaset mekanizmasını biz güçlü yapabilirsek en önemli meseleyi sadece içerde değil, dışarıda da bunu sağlayabiliriz. Bir taraftan Balkanlar’da, Avrupa’da, dünyanın öteki ucunda Güney Amerika’da bunu sağlayabilen ve uluslar arası zeminde kendi gücünü kuvvetini ortaya koyabilecek bir anlayışı sergileyebiliriz.” CİHAN

Soylu: 27 Mayıs’ta siyaset daha güçlü olsaydı darbe olmazdı

Soylu: 27 Mayıs’ta siyaset daha güçlü olsaydı darbe olmazdı

Soylu: 27 Mayıs’ta siyaset daha güçlü olsaydı darbe olmazdı

Soylu: 27 Mayıs’ta siyaset daha güçlü olsaydı darbe olmazdı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.