1. HABERLER

  2. SAĞLIK-YAŞAM

  3. Soylu'dan ilaç kriziyle ilgili açıklama geldi
Soyludan ilaç kriziyle ilgili açıklama geldi

Soylu'dan ilaç kriziyle ilgili açıklama geldi

Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, eczanelerle yaşanan ilaç protokol krizine ilişkin açıklamalarda bulunarak, 'Makul bir şekilde sonuçlanmasını istiyoruz' dedi.

A+A-

Çalışma Bakanı Süleyman Soylu,Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türk Eczacılar Birliği (TEB) arasında imzalanan ’İlaç Alım Protokolü’nün süresinin 31 Mart itibariyle sonlanmasıyla yaşanacak ilaç protokolü krizine ilişkin açıklama yaptı.

Az ciro yapan eczanelerin desteklenebileceğini söyleyen Soylu, özetle şunları kaydetti:
"Eczaneler ticari işletme. Bir taraftan da bizim hizmet erişilebilirliğimizin en önemli ayaklarından bir tanesi. Bu çerçeve içerisinde bir değerlendirme yaptık. Çok az ciro yapan eczanelerin biraz daha desteklenmesi konusunda SGK ve Bakanlığımızın olumlu bir tavrı var. Bir çok talep var, makul talepleri karşılayacağız. Ekonomik talepler var. Kurun ve ilaç fiyatlarının yükselmesinden kaynaklanan kar payı artışı söz konusu.

Bu konuyla ilgil eczacılara bir teklifte bulunduk. Daha az cirolu eczanelere daha yüksek katkı, yüksek cirolu eczanelere daha düşük katkıyla bir denge kurmaya çalıştık. TEB bunu kendi içinde değerlendirecek, yarın yine bir araya geleceğiz. İmza atılacağını ümit ediyoruz. Protokolü tekrar uzatma hakkımız var. Biz eczacılarımızla birlikte protokolün imzalanıp devam etmesi düşüncesindeyiz. Makul bir şekilde sonuçlanmasını istiyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.