1. HABERLER

  2. MEDYA HABER

  3. Sözcü gazetesine FETÖ operasyonu
Sözcü gazetesine FETÖ operasyonu

Sözcü gazetesine FETÖ operasyonu

Sözcü Gazetesi imtiyaz sahibi Burak Akbay ve 3 gazete çalışanı hakkında gözaltı kararı verildi. Haklarında Fethullahçı Terör Örgütü adına suç işlemek suçlamasıyla operasyon başlatıldı!

A+A-

Sabah'ın duyurduğu habere göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gazete sahibi Burak Akbay, internet sorumlu müdürü Mediha Olgun, Mali İşler Müdürü Yonca Kaleli ve muhabir Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı verildi. 4 isme 'FETÖ/PDY üyesi olmamakla birlikte bu örgüt adına suç işlemek' suçlaması yöneltildi.

Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu 4 şüpheli hakkında 'FETÖ/PDY üyesi olmamakla birlikte bu örgüt adına suç işlemek' suçlamasının da aralarında bulunduğu birden çok iddia ile operasyon başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gazete sahibi Burak Akbay, internet sorumlu müdürü Melda Olgun, Mali İşler Müdürü Yonca Kaleli ve muhabir Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı verildi.

BAŞSAVCI'DAN SÖZCÜ GAZETESİ'NE OPERASYON AÇIKLAMASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Sözcü Gazetesine yönelik operasyonla ilgili DHA'ya açıklama yaptı. Operasyon bilgisini doğrulayan Fidan, "Sözcü Gazetesi'nin yöneticileri hakkında. Şu anda zaten firari. Hakkında yakalama var. Gözaltı var. Soruşturma işlemleri devam ediyor" dedi.

Kimler hakkında işlem yapıldığı sorusuna da Fidan, "Sadece patronu ve birkaç çalışanı" karşılığını verdi.

Savcılığın soruşturmayı, ''FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek'', ''Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı'', ''Türkiye  Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyan'' suçlarından başlattığı öğrenildi.  İddiaların başını çekenlerinden birisinin 15 Temmuz darbe girişimi günü Sözcü gazetesinde Gökmen Ulu imzasıyla çıkan “Sözcü Erdoğan’ı buldu” başlıklı haberin olduğu öğrenildi. Kaynak: N.KARAMAN/SABAH

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.