1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Suikasti Protesto Eden Eylemcilerden Provokasyon Uyarısı
Suikasti Protesto Eden Eylemcilerden Provokasyon Uyarısı

Suikasti Protesto Eden Eylemcilerden Provokasyon Uyarısı

Paris’te 3 PKK’lı kadının öldürülmesini protesto etmek için Fransa Başkonsolosluğu’na yürüyen eylemciler, basın açıklamasında cinayetin provokasyon olduğunu söyledi.

A+A-

Paris’te 3 PKK’lı kadının öldürülmesini protesto etmek için Fransa Başkonsolosluğu’na yürüyen eylemciler, basın açıklamasında cinayetin provokasyon olduğunu söyledi. BDP'li Sebahat Tuncel, "Tam da bu diyalog sürecinin müzakereye dönüşmesini istemeyenler bu ülkede halkların kardeşliğini istemeyenlerin bir yaklaşımıdır. Bu bir provokasyondur.” dedi.

Gökkuşağı Kadın Derneği’nin öncülüğünde Galatasaray Lisesi önünde toplanan bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri Paris’te PKK'lı 3 kadının ölümüyle sonuçlanan suikast olayını protesto etti. İstiklal Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçen eylemciler slogan atıp, öldürülen PKK’lıların fotoğraflarını taşıdı. Bu sırada polisler de çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Özellikle Fransa Başkonsolosluğu önünde çevik kuvvet ekipleri önlemlerini artırdı. Bir polis panzeri konsolosluk binasının önünde hazır bulunduruldu. Eylemciler slogan atarak konsolosluk binasının önüne kadar geldi. Bu sırada çevreden bir kişinin eyleme tepki göstermesiyle kısa süreli gerginlik yaşandı. Polisin müdahalesiyle öfkelenen bazı eylemciler yatıştırıldı. Konsolosluk binası önüne siyah çelenk bırakan eylemciler burada basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul İl Eş Başkanı Asiye Kolçak, “Son dönemlerde sayın Abdullah Öcalan’la yapılan görüşmelerde Kürt sorununun çözümüne dair yeniden umutların arttığı bir süreçte böyle bir katliamın yaşanması tesadüf değildir. Son derece profesyonelce işlendiği anlaşılan bu cinayetle birçok mesaj verilmek istenmektedir.” dedi.

Barışçıl gündemin sabote edilmek istendiğini dile getiren Kolçak, “Bu saldırı ile Kürt halkının sinir uçları ile oynanmakta, çözüm umudu kırılmak istenmekte, öfkesine zirve yaptırılarak halkın galeyana gelmesi istenmektedir.” ifadesini kullandı.

BDP Milletvekili Sebahat Tuncel ise yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı. İmralı ile yapılan görüşmeler sırasında bu saldırının yapılmasının normal olmadığını ifade eden Tuncel, “Bu saldırıyı kimse normal karşılamamalıdır. Tam da bu diyalog sürecinin müzakereye dönüşmesini istemeyenler bu ülkede halkların kardeşliğini istemeyenlerin bir yaklaşımıdır. Bu bir provokasyondur.” şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından grup olaysız şekilde dağıldı.
CİHAN

Suikasti protesto eden eylemcilerden provokasyon uyarısı

Suikasti protesto eden eylemcilerden provokasyon uyarısı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.