1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Suluova Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nun Temeli Atıldı
Suluova Yatılı Erkek Kuran Kursunun Temeli Atıldı

Suluova Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nun Temeli Atıldı

Amasya'nın Suluova ilçesinde erkek Kuran kursu inşaatının temeli törenle atıldı. Suluova’da 3 hayırsever tarafından bağışlanan 4 bin metrekare alan üz...

A+A-

Amasya'nın Suluova ilçesinde erkek Kuran kursu inşaatının temeli törenle atıldı. Suluova’da 3 hayırsever tarafından bağışlanan 4 bin metrekare alan üzerine, 5 kat ve 100 yataklı olarak inşa edilecek olan Yatılı Erkek Kuran Kursu'nun 24 ay içerisinde bitirilmesi hedefleniyor,

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan temel atma törenine İlçe Müftüsü Hüseyin Okuş, Belediye Başkanı Mahmut Boz ve Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları katıldı. AK Parti Genel Başkan Danışmanı Akif Gülle bir konuşma yaparak, "Kuran-ı Kerimi bilen hafızların anlamı ve önemi İslam dini için çok büyüktür. O mübarek hafızlar yüce kitabımızı okuyup öğrenerek gelecek nesillere aktarıyor. Çok büyük bir görev yapmaktalar. Toplum olarak el ele Kuran-ı Kerimi gelecek nesillere aktaracak yeni Hafız Kuranlar yetiştireceğiz." dedi.

Yapılan her hayırlı işin insanlar arasında bir zincir gibi dolaşarak asıl sahibine sevap olarak ulaştığını vurgulayan AK Parti Amasya Milletvekili Prof. Dr. Naci Bostancı, toplum olarak bunun bilincinde hayırlı işler ve eserler yapılması gerektiğini belirti. Bostancı, "Hıfzetmek, Kuranı Kerimi ezberlemek sadece kağıt yokluğundan ve sadece onu yazmaya ilişkin imkansızlıklardan kaynaklanan bir durum değildir. Mademki insanlar için gelmiştir, aslında bir bütün olarak tüm insanların hafızasında ve zihninde mutlak suretle yer almalıdır. Ama bunu hepimiz yapamıyoruz, hepimizin yerine Kuran kurslarında yetişecek olan hafızlar yapacaktır. Kuranı Kerimin mucizelerinden biri de bir bütün olarak hafızların zihninde korunarak gelecek nesillere aktarılmasıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Amasya Valisi Abdil Celil Öz ise "Ecdadımız bize çeşitli hanlar, hamamlar camiler kervansaraylar, medreseler gibi birçok eserler bırakmıştır. Onlar eğitime hep önem vermiştir. Ne zaman ki eğitimden uzak kalmışız, o zaman sıkıntılar yaşamışız. Sıkıntılar yaşamamak için biz öncelikle ecdadımızın eserlerine sahip çıkıp değerlendirmeliyiz ve sonrada yenilerini inşa etmeliyiz. Bu eserlerin sayısını ve içinde Kuranı Kerim okuyan gençlerimizin artmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.