1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Süreci provokasyonlara kurban etmeyiz”
“Süreci provokasyonlara kurban etmeyiz”

“Süreci provokasyonlara kurban etmeyiz”

YALÇIN AKDOĞAN, "Saldırıyı kınıyorum. Bu provokasyondur" dedi.

A+A-

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Başbakanlığa bağlı ve ilgili kurumların 2015 yılı bütçeleri üzerindeki görüşmelerde yaptığı konuşmada, HDP'li yöneticiye saldırıyla ilgili, "Saldırıyı kınıyorum. Bunun arka planında ne varsa kim azmettirdiyse veya böyle bir tezgah kurduysa bunların da bulunması lazım. Bu bir provokasyondur. Bu provokasyonlara süreci kurban etmeyiz. Kimse kendini devletin yerine koyamaz" dedi.

“TOPLUM KESİMLERİ BİRBİRİNE DÜŞÜRÜLMEK İSTENDİ”

"Her şey felaket, öldük, bittik" havasını vermenin doğru olmadığının altını çizen Akdoğan, şöyle devam etti:

"Birileri çıkmış bir yerde bir şey konuşmuş. Burada kriminal bir durum varsa o bir ihbardır, birileri ona müdahale edilir, ne yapılması gerekiyorsa yapılır. Elbette bu süreçte hassas olmak lazım. Bu oyunda toplumsal kesimler birbirine düşürülmek istendi. HDP ile MHP düşürülmek istendi, HDP ile HÜDAPAR, AK Parti karşı karşıya getirilmek istendi, bir oyun oynandı ama buna gelmedi partilerimiz. Ben Sayın Bahçeli'ye teşekkür ettim, kendi kitlesini sokağa çıkarmaması ve bu tür provokasyonlara gelinmemesi yönünde çağrı yaptığı için. Çok doğru bir hareket yapıldı. Diğer partiler de bu oyuna gelmedi. Toplum kesimleri birbirine düşürülmek istendi ama bu oyuna gelinmedi. Neticede bu saldırıyı da kınıyorum. Bunun arka planında ne varsa kim azmettirdiyse veya böyle bir tezgah kurduysa bunların da bulunması lazım. İçişleri Bakanlığımız bu konuda son derece duyarlı. Bu bir provokasyondur. Bu provokasyonlara süreci kurban etmeyiz. Burada ne gerekiyorsa yapılacaktır ve güvenlik birimlerimiz bu konuda çalışma yapmaktadır. Kimse kendini devletin yerine koyamaz, koymamalıdır. Bu konuda yanlış yapan kim olursa olsun hak arama iddiasıyla veya kendi kendine yargılama yapma iddiasıyla kim ortaya çıkarsa o da suçludur, ona da gereken yapılır."

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ AK PARTİ BAŞLATTI"

Çözüm sürecine yönelik sorulara değinen Akdoğan, şunları kaydetti:

"Çözüm sürecini AK Parti iktidarı başlattı. Demokratik açılımla, Milli Birlik ve Kardeşlik süreciyle, Oslo süreciyle. Burada demokratikleşme bunun bir ayağıydı. Reformlar, temel hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi. Son çözüm sürecinde terörün son bulması ana maksatlı, örgütün silahsızlandırılması vesaire. Bu konuda çözüm sürecinde hükümetin yaklaşımını Sayın Başbakanımız da açıkladı, sürecin sahibiyiz ve devam ettiririz ama kamu düzeninden ve güvenliğinden taviz vermeden. Burada geri adım atılmadan bu konuda gereken ne varsa o da yapılacaktır."

"BİR İŞGÜZARLIK DURUMU VAR"

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Kimsenin televizyonda herhangi bir şey söylemesinden çekinmeyiz ama burada bir işgüzarlık durumu var. Bu işgüzarlık meselesi bir takım sıkıntılar ürettiğini görüyoruz. Ama bütün her şeyin faturasını hükümete kesmenin doğru olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Televizyonlara müdahale edildiği iddialarına değinen Akdoğan, çözüm süreciyle ilgili zaman zaman eleştirel yaklaşımlarda bulunan bir akademisyenle uzun süre sohbet ettiklerini anlattı. Bu kişinin bir televizyon programındayken katıldığı yayının kesildiğini, sorduğunda ise "hükümet istedi" dendiğini aktaran Akdoğan, şöyle devam etti:

"Hükümet denilen bensem. O şahısla 3-4 saat konuşmuşuz. Hiçbir çekincemiz yok. İsteyen istediği eleştiriyi getirebilir. Zaten bu teması biz akil insanlarla da diğer akademisyenlerle aydınlarla da sürdürüyoruz. Kimsenin televizyonda herhangi bir şey söylemesinden çekinmeyiz ama burada bir işgüzarlık durumu var. Bu işgüzarlık meselesi bir takım sıkıntılar ürettiğini görüyoruz. Ama bütün herşeyin faturasını hükümete kesmenin doğru olduğunu düşünmüyorum."

“FIRSAT EŞİTLİĞİ GÖZETİLEREK YAYINLANDI”

Seçim dönemindeki yayınlara yönelik eleştirilere değinen Akdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylık açıklamasında olduğu gibi Ekmeleddin İhsanoğlu'nun da adaylık açıklamasının TRT tarafından canlı yayınlandığını anımsattı.

TRT Haber'de tüm adayların konuşmalarının büyük kısmının fırsat eşitliği gözetilerek yayınlandığını vurgulayan Akdoğan, "TRT Haber kanalında yapılan 150 canlı yayından 41'inde Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 47'sinde Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'na yer verilmiştir. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Sayın Devlet Bahçeli'nin lehine yaptıkları mitinglerin eklenmesiyle Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu'nun canlı yayınlarının sayısı 80'e ulaşmaktadır. Bir tarafta 41, bir tarafta 80" ifadelerini kullandı.

"Süre olarak ne kadar" diye araya girilmesi üzerine Akdoğan, "Şimdi sizin adayınızın anlatacak bir şeyi yok da az oluyorsa az oluyor süresi, diğerinin çoksa çok oluyor ama tamamı veriliyor" dedi.

fft99_mf3457546.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.