1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Suriye sınırında savaş uçağı düşürüldü
Suriye sınırında savaş uçağı düşürüldü

Suriye sınırında savaş uçağı düşürüldü

Sınırda çok sıcak saatler... Suriye sınırında sınır ihlali yapan SU 24 tipi Rus uçağı düşürüldü. Uçağın uyarıldığı, sonra Türk jetleri tarafından vurulduğu belirtiliyor.

A+A-

Türkiye sıcak saatler yaşıyor. Bu sabah Türkiye hava sahasını ihlal eden Rus uçağı, Türk jetleri tarafından vuruldu. Ankara'da devletin zirvesi çok kritik bir toplantı gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek olan toplantıda bölgedeki son gelişmeler ele alınağı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantıya, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bazı bakanlar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın katılacağı belirtildi.

Türk jetleri, sınır ihlali yapan Rus savaş uçağını düşürdü. Uçağın S24 tipi Rus uçağı olduğu belirtiliyor.

Uçağın, Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği ve uyarılara da aldırmadığı için angajman kuralları çerçevesinde düşürüldüğü duyuruldu.

Olayın nasıl geliştiğini açıklayan Genelkurmay, uçağın sınır ihlali yaptığını gösteren iz haritasını paylaştı. Rus uçağının Hatay’ın Yayladağı İlçesi’ne yakın bir noktada bulunan Suriye’nin Yamadi Köyü’ndeki Türkmenlerin barındığı çadırların üzerine düştüğü öğrenildi.

GENELKURMAY'DAN FLAŞ AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı yaşanan olayla ilgili flaş bir açıklama yaptı... İşte o açıklama:

"24 Kasım 2015 tarihinde saat 09.20 civarında Hatay Yayladağı bölgesinde Türk Hava Sahasını ihlal eden milliyeti bilinmeyen bir uçak defalarca (beş dakika içerisinde 10 kez) ikaz edilmesine rağmen Türk Hava Sahasını ihlal etmiştir.

Söz konusu uçağa angajman kuralları çerçevesinde 24 Kasım 2015 saat 09.24’te bölgede hava devriye görevinde bulunan iki adet F-16 uçağımız tarafından müdahalede bulunulmuştur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

DİPLOMATLAR DIŞIŞLERİNE ÇAĞRILDI!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) beş daimi üyesinin diplomatları, Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen uçakla ilgili bilgilendirme için Dışişleri Bakanlığı'na davet edildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, BMGK'nın beş daimi üyesi ABD, İngiltere, Fransa, Çin ve Rusya'nın diplomatları Dışişleri Bakanlığı'nda Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen uçakla ilgili olarak bilgilendirildi.

TÜRK ASKERİ ATEŞE DE RUS BÜYÜKELÇİLİĞİ'NE ÇAĞRILDI

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Sergey Panov, Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen uçakla ilgili çağrıldığı Dışişleri Bakanlığı'na geldi. Hemen ardındanTürkiye'nin Moskova'daki misyon şefi Rus Dışişleri'ne davet edildi. Türkiye'nin Moskova'daki askeri ataşesi de Rusya Savunma Bakanlığı'na çağırıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.