1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Suriye sınırında sessizlik hakim
Suriye sınırında sessizlik hakim

Suriye sınırında sessizlik hakim

Türkiye-Suriye sınırında Tel Abyad'ın kontrolünün ÖSO ve YPG güçlerinin eline geçmesinin ardından sessizliğin hakim olduğu gözlendi.

A+A-

Türkiye-Suriye sınırında Telabyad’ın kontrolünün ÖSO ve YPG güçlerinin eline geçmesinin ardından sessizliğin hakim olduğu gözlendi.

Telabyad bölgesinin hakimiyeti YPG, ÖSO ve DEAŞ arasındaki çatışma sonucu geçtiğimiz hafta YPG ve ÖSO güçlerinin hakimiyetine girmişti. Bunun üzerine Telabyad Sınır Kapısı’nın kontrolü de YPG ile ÖSO’nun eline geçmişti.

Akçakale Sınır Kapısı’nda bekleyen Suriyeli mülteciler, 2 gündür saat 14.00 sularında ülkelerine geçiş yapıyor. Ancak Suriye sınırında olası hareketliliğe karşı askeri araçların sınır hattında teyakkuzda beklediği gözlemlendi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, terör örgütü DEAŞ’ın Telabyad Sınır Kapısı’nı almak için saldırıda bulunabileceği, bununla birlikte ÖSO güçlerinin Telabyad Sınır Kapısı’nda hakimiyetin kendilerine devredilmesini istediği ifade edildi. Sınır kapısının ÖSO güçlerinin kontrolüne geçmesi için aşiretlerin destek vereceği de iddia edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.