1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Suriye Ve Irak'ta Barış Ortamı Bir An Önce Sağlanmalı
Suriye Ve Irakta Barış Ortamı Bir An Önce Sağlanmalı

Suriye Ve Irak'ta Barış Ortamı Bir An Önce Sağlanmalı

Türk Arap Ülkeleri İşadamları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Emin Ucuz, Suriye ve Irak'ta barış ve istikrar ortamının bir an önce sağlanması gerektiğini belirtti.

A+A-

Türk Arap Ülkeleri İşadamları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Emin Ucuz, Suriye ve Irak'ta barış ve istikrar ortamının bir an önce sağlanması gerektiğini belirtti.

Ucuz, yaptığı açıklamada Suriye ve Irak'ta yaşanan gerilimin Türk iş dünyasını endişeye sevk ettiğini ifade ederek, özellikle Suriye'deki insanlık dramına dönüşen olayların kabul edilemeyecek seviyeye ulaştığını kaydetti.

Olayların insani boyutunun bir diğer ayağının ise temel ihtiyaçların karşılanamaması ve ekonomik kayıplar olduğunu vurgulayan Ucuz, "Suriye'de halk ne yapacağını bilemez halde, canını kurtarma derdinde. Ülkeyi doyuran, giydiren, geliştiren iş adamları ise şaşkın. Bölgenin en önemli ülkelerinden biri olan Suriye'de yaşanan bu olaylar Türkiye'yi de olumsuz etkiliyor." diye konuştu.

Gerek siyasi gerekse ekonomik açıdan kayıpların artmasının endişe verici olduğunu dile getiren Ucuz şöyle devam etti: "Özellikle bölgemiz hem ekonomik hem de sosyal anlamda Suriye'deki olaylar nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşıyor. Ticaret, turizm faaliyetleri adeta durdu. Bu durum artık sona ermeli. Suriye'deki ateş durmalı. Barış ve demokrasi ortamı sağlanmalı. Türk hükümetinin Suriye'ye yönelik dikkatli ve hassas çalışmaları memnuniyet verici. Bu çabalar artarak sürmeli. Öte yandan Suriye'deki iç karışıklık bittiğinde bölge iş adamlarımızın avantajlı olacağı da unutulmamalı ve bağlar koparılmamalı."

Ucuz, Suriye'de yaşanan olaylar nedeniyle ilginin arttığı Irak'taki gerilimin de endişe verici olduğunu vurguladı. Irak'ın Almanya'dan sonra en çok ihracat yapılan ikinci ülke konumunda olduğunu hatırlatan Ucuz şunları kaydetti: "Suriye'de yaşanan gerilim nedeniyle transit ticaret de Irak'a kaydı. Ancak Irak'ta merkezi hükümet ile yerel hükümet arasındaki gerilim iş dünyasını tedirgin ediyor. Bu duruma bir an önce son verilmeli ve istikrar sağlanmalı. Gelecek vaat eden Irak'ın bu durumu sonlandırması için bölgenin rol model ülkesi konumundaki Türkiye'nin katkıları önemli. 2023'te gerçekleştirilmesi hedeflenen 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak için öncelikle komşularla ticaretin arttırılması gerekir. Ülkemiz bu yolda son zamanlarda önemli mesafeler kat etti. Ancak verdiğimiz emeklerin karşılığını alacağımız bir süreçte yaşanan istikrarsızlıklar ve gerilimler moral bozucu, endişe vericidir. Bunların giderilmesi ile Türk iş dünyasının bölgedeki atağı büyüyerek devam edecektir."
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.